Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Βιασμό της κοινής λογικής επιχειρούν οι σφουγκοκωλάριοι του Τσίπρα

Του Μύρωνα Ξυδάκη
Θα ιδιωτικοποιούνται, αλλά θα είναι σαν να μην ιδιωτικοποιούνται…
«Δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα […] Μόνο στις χώρες του τρίτου κόσμου εκμεταλλεύονται ακόμα το νερό ιδιωτικές εταιρείες».
6 Μάη 2014
Τάδε έφη Τσότρας, τότε που ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση και δεν είχε αρχίσει τα ξεπουλήματα. Σήμερα, όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει ούτε μια δήλωσή του για την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ όπως και των υπόλοιπων τεσσάρων ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,
Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ και Αττικό Μετρό) στο Υπερ-Ταμείο. Λογικό. Πρωθυπουργός είναι, πρέπει κάπως να προστατευτεί. Γι’ αυτό βγήκαν μπροστά οι αρμόδιοι υπουργοί Τσακαλώτος, Σπίρτζης και Σκουρλέτης να αναλάβουν το δύσκολο έργο της δικαιολόγησης μιας ακόμα κολοσσιαίων διαστάσεων κωλοτούμπας.
Αυτοί οι τρεις, μαζί με ένα πλήθος μεγαλύτερων ή μικρότερων κομματικών στελεχών-σφουγγοκωλάριων, έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες με τις δηλώσεις τους σε ένα ακόμα βιασμό της κοινής λογικής, εμπλέκοντας ακόμα και τον Χριστό στις ιδιωτικοποιήσεις. Έτσι, κατά τον Σπίρτζη «μόνο ο Ιησούς Χριστός θα έπαιρνε υπερχρεωμένη δημόσια επιχείρηση» και άρα καμία από τις ΔΕΚΟ που μπήκαν στο Υπερταμείο δεν θα ιδιωτικοποιηθεί. Σάμπως και δεν είναι ο ίδιος που πριν μερικούς μήνες διέγραψε τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταφέροντάς τα στις πλάτες του ελληνικού λαού και μετά την ξεπούλησε στους Ιταλούς.
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...