Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Γεροβασίλη: Η ΝΔ επιθυμούσε το ναυάγιο της αξιολόγησης

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιθυμούσε το ναυάγιο της αξιολόγησης, αλλά οι στόχοι της δεν επετεύχθησαν και έτσι τώρα θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και να στηρίξει τις προσπάθειες για το εθνικό συμφέρον αντί να τις υπονομεύει.
Η κ. Γεροβασίλη μίλησε για την επομένη της αξιολόγησης, τις θεσμικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, τις δημοσκοπήσεις, τα σενάρια ανασχηματισμού και τον Νίκο Φίλη. Αναφερόμενη στη μάχη της καθημερινότητας είπε ότι η κυβέρνηση στρέφει τις δυνάμεις της στην καθημερινότητα των πολιτών. «Στόχος μας είναι να αντιστραφεί, γρήγορα, όσο γρηγορότερα γίνεται το τοπίο», είπε η κ. Γεροβασίλη.
«Τον λαϊκισμό δεν τον ακολουθήσαμε παρόλο το θυμό μας, δεν το κάνουμε. Και δεν το κάνουμε
διότι δεν μπορούμε να δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή κατ΄αυτόν τον τρόπο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κληθείσα να σχολιάσει τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «από την πρώτη στιγμή επένδυσαν στο ότι η κυβέρνηση αυτή θα πέσει» και στη συνέχεια επιχείρησαν μια προσωπική αποδόμηση του ίδιου του πρωθυπουργού και προσπάθησαν να προσβάλλουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.
Στο ερώτημα πότε θα γίνουν εκλογές, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας διότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές και γιατί έχει κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση είναι για τα δύσκολα. Οι 153 είναι για τα δύσκολα. Έχουμε δρόμο και τώρα ξεκινάει μια άλλη πορεία για τη χώρα. Σύντομα θα αποτυπωθούν όλα αυτά και με θεσμικές αλλαγές, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2019», είπε και κάλεσε τη ΝΔ να το πάρει απόφαση και να αλλάξει τακτική με τρόπο που θα συνεισφέρει για το εθνικό συμφέρον και όχι υπονομεύοντας τις διαπραγματεύσεις.
«Μου έκανε εντύπωση κάτι που άκουσα πριν από τον κύριο Κουμουτσάκο. Όταν ρωτήθηκε για τον εκλογικό νόμο, η απάντηση ήταν «δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος», «δεν θα αφήσουμε τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μια τέτοια νίκη». Αυτό είναι συγκλονιστικό», είπε η κ. Γεροβασίλη και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ενώ όλοι γνωρίζουν πως ο εκλογικός νόμος χρειάζεται αλλαγή, η ΝΔ τηρεί σήμερα αυτή τη στάση.
Ειδικότερα για τον εκλογικό νόμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα ακολουθήσει συζήτηση στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα ώστε να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση σε δημόσιο διάλογο.
Στην ερώτηση πως οραματίζεται η κυβέρνηση τον εκλογικό νόμο, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι το όραμα αυτό είναι η απλή αναλογική και πρόσθεσε ότι συζητούνται διάφορες προτάσεις προκειμένου να εξασφαλίζεται μια σταθερότητα στα κυβερνητικά σχήματα.
Αναφορικά με την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι αυτή θα γίνει όπως ορίζει το Σύνταγμα ενώ σε ερώτηση για τα δημοψηφίσματα, υπογράμμισε ότι η απάντηση που έδωσε στο τελευταίο briefing ήταν ότι δεν αποκλείει δημοψήφισμα για επιμέρους σημαντικά ζητήματα.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου