Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΑΝΕΛ: Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση όλων των κρατών

Η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, έκανε δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τονίζοντας ότι “η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση όλων των κρατών”.
Αναλυτικά η δήλωση της Παπαδοπούλου:
“Εδώ και ένα χρόνο η Ελλάδα κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, συμπαραστεκόμενη υλικά, ψυχικά και ηθικά στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Παρά το βαρύ και επώδυνο φορτίο της οικονομικής κρίσης, ο
ελληνικός λαός, οι ελληνικές αρχές, τα στελέχη του λιμενικού Σώματος, οι εθελοντές, οι τοπικές κοινωνίες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την υποδοχή και την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών που πέρασαν από τη χώρα μας, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στις χώρες προορισμού τους.
Οι Έλληνες επέδειξαν αλληλεγγύη, ανθρωπισμό και μεγαλοψυχία προκειμένου να διασώσουν τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.
Έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και τη φροντίδα των ασυνόδευτων μικρών παιδιών.
Με τη γενναιόδωρη στάση τους απέδειξαν ότι υπάρχει Ανθρωπισμός.
Η προσφυγική κρίση αποδείχθηκε πως είναι μια όντως δύσκολη και πολυσύνθετη υπόθεση, η διαχείριση της οποίας απαιτεί στενή συνεργασία με τις χώρες διέλευσης και προέλευσης, μεταξύ άλλων και με την Τουρκία, καθώς δεν είναι δυνατόν μόνο μια χώρα να επιφορτίζεται άνισο βάρος σε μια κρίση την οποία μάλιστα δεν προκάλεσε.
Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση όλων των κρατών.
Στο πλαίσιο αυτό είναι ανάγκη να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός της φιλοξενίας προσφύγων στην Ευρώπη και να αναθεωρηθεί η Συνθήκη του Δουβλίνου 2.
Απαιτείται επίσης άμεση και πλήρης εφαρμογή των δεσμεύσεων της Ε.Ε. για ενίσχυση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και ενίσχυση της Frontex χωρίς άλλες καθυστερήσεις”.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...