Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Α. Τσίπρας: Επιθυμούμε μια Ευρώπη καλύτερη, δημοκρατική και κοινωνική

Μια καλύτερη Ευρώπη, δημοκρατική και κοινωνική, είναι αυτό που θέλουμε, και όχι περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντησή του στο Στρασβούργο, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέδρο Αγκραμούντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο αντρών βρέθηκε το προσφυγικό ζήτημα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, μπορεί η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό να εμπεριέχει δύσκολα στοιχεία, ωστόσο είναι αναγκαία καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συμφωνία έχει αποδώσει καρπούς καθώς έχουν περιοριστεί δραστικά οι πνιγμοί προσφύγων στη θάλασσα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγκραμούντ, που είναι βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο και σε άλλα νησιά όπου φθάνουν πρόσφυγες, και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από ελληνικής πλευράς.
Η απάντηση στα προβλήματα της Ευρώπης είναι να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη καλύτερη για τους λαούς της, είχε γράψει και νωρίτερα ο Πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter, που στην ανάρτησή του αναφερόταν ειδικότερα στα οικονομικά προβλήματα, στην προσφυγική κρίση και στις προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια.

Οι επαφές του Α. Τσίπρα
Στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με Έλληνες βουλευτές που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνάντηση κατά την οποία διαπίστωσε πως «η προσφορά της Ελλάδας στην κρίση του προσφυγικού βρίσκει αναγνώριση».
Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Γκίντο Ραϊμόντι και τον Έλληνα δικαστή Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο, ενώ θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του και προς τιμήν του πρωθυπουργού της Εσθονίας από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
 http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...