Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Σ. Φάμελος: Δεν είμαστε κολλημένοι με την εξουσία

"Δεν είμαστε κολλημένοι με την εξουσία, είμαστε προσηλωμένοι στην εντολή των πολιτών να απαλλαγούμε από το παλιό και τη διαπλοκή για να επιστρέψουμε στην εργασία και την πρόοδο", δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σε όσους κατηγορούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως κάνουν οτιδήποτε για να παραμείνουν στην εξουσία τους απαντά ότι εκείνοι είναι "λάτρεις της εξουσίας", "οπαδοί της οικογενειοκρατίας" και "επαγγελματίες πολιτικοί".

Ο κ. Φάμελλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση προωθεί ριζοσπαστικές τομές διαφάνειας στο δημόσιο βίο και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο τονίζει ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με βάση την απλή αναλογική, έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες και της κοινωνίας και της Πολιτείας, ενώ δεν θεωρεί ζήτημα προτεραιότητας τη συζήτηση για το αν θα πρέπει να εκλέγεται άμεσα από τον λαό ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι "ως συνήθως βιάστηκε να αντιδράσει και να τοποθετηθεί κατά της απλής αναλογικής", διότι "φαίνεται, του προκαλεί δυσφορία η επιστροφή της δικαιοσύνης και της ισονομίας και στα ζητήματα της εκπροσώπησης και των αποφάσεων".
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...