Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Γιούνκερ: Η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις

Αν και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει ότι ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, σε καμία από τις χώρες της ευρωζώνης, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα.
Σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Euronews»- η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας (21:00), εκφράζει τον θαυμασμό του για τους Ελληνες, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τις ευθύνες που έχουν επωμιστεί. «Είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από ό,τι νόμιζα ότι θα μπορούσα να είμαι το καλοκαίρι του
2015», δηλώνει χαρακτηριστικά.
 «Η ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι κάτι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι του 2015 και κανείς δεν υποστηρίζει σοβαρά το Grexit, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο οι ελληνικές όσο και οι Αρχές της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία, σεβαστή και από τις δύο πλευρές. «Αγωνίστηκα σκληρά για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, κατά την άποψη μου ούτε η ΕΕ ούτε η ζώνη του ευρώ θα είναι πλήρεις χωρίς την Ελλάδα» τονίζει.
Σε ερώτηση για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, τονίζει ότι αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και πως οι χώρες που υποδέχονται τους πρόσφυγες, όπως η Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίζονται.
Ακόμη, εκτιμά ότι η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και εκφράζει την ελπίδα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως οι Ελληνες και η τουρκική πλευρά να κάνουν τα πάντα για να παραμείνει σε ισχύ.
Σε ό,τι αφορά το βρετανικό δημοψήφισμα, εκφράζει την ελπίδα ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ, καθώς αν επικρατήσει το Brexit, αυτό θα βλάψει τόσο την ΕΕ όσο και τη Βρετανία.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...