Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ασημακοπούλου: Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη λαϊκή κατακραυγή για τα ψέματά του

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ λέει:   «Η ανίερη κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί «το κοινό συμφέρον των δικών της υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών» και όχι το εθνικό συμφέρον. Επίσης προβλέπει ότι ο πρωθυπουργός «θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη λαϊκή κατακραυγή για τα ψέματα που είπε» και επικρίνει όσα είπε ο κ.
Τσίπρας στο μουσείο της Ακρόπολης για την ανάπτυξη.
 «Για τον κ. Τσίπρα η ανάπτυξη είναι μια λέξη στον τίτλο του τρίτου τόμου της συλλογής παραμυθιών «πρώτη φορά αριστερά», μετά το «η ελπίδα έρχεται - πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και το «Παράλληλο πρόγραμμα», λέει συγκεκριμένα η κ. Ασημακοπούλου.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:
  • Ερ: Κυρία Ασημακοπούλου, η ΝΔ σταθερά ζητά εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πριν από μερικές ημέρες δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Βαριά κουβέντα είπαν πολλοί... Ποια συμφέροντα δηλαδή θεωρείτε ότι εξυπηρετεί η κυβέρνηση και γιατί πρέπει κατά τη γνώμη σας να φύγει;
Απ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον των δικών της υπουργών, βουλευτών και διορισμένων κομματικών στελεχών που σκοπεύουν να κρατήσουν τις «καρέκλες» τους με κάθε κόστος. Υπηρετεί το συμφέρον αυτό με καθεστωτικές πρακτικές ελέγχου του κρατικού μηχανισμού, προπαγάνδα και χυδαίες επιθέσεις σε όποιον είναι απέναντι. Η κυβέρνηση αυτή εξαπάτησε 3 φορές τον ελληνικό λαό, βύθισε ξανά τη χώρα σε ύφεση, και συστηματικά καταστρέφει τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και τη μεσαία τάξη. Οι θυσίες των Ελλήνων που είχαν πιάσει τόπο και είχαν ως αποτέλεσμα να βλέπουμε όλοι «φως στο τούνελ» στο τέλος του 2014, έχουν πάει χαμένες. Είναι σαφές ότι οι κκ Τσίπρας και Καμμένος δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις για το αύριο. Το ξέρουν οι Έλληνες, όπως φαίνεται από πρόσφατη έρευνα γνωστής δημοκοπικής εταιρείας που καταγράφει ότι 8 στους 10 πολίτες δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η ανίερη κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει. Όσο παραμένει και συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο τόσο η χώρα θα βυθίζεται μέρα με την ημέρα σε ένα τέλμα. Το πείραμα «πρώτη φορά Αριστερά» κόστισε ακριβά στους Έλληνες.
  • Ερ: Κάποιοι πάντως πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο ζητώντας συνεχώς εκλογές, όταν μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δεν φαίνεται πιθανό να γίνουν, τουλάχιστον άμεσα...
Απ: Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι να λέει την αλήθεια. Το στρατηγικό αδιέξοδο το αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τώρα που ήρθε σε κάθε σπίτι ο λογαριασμός του ανεύθυνου λαϊκισμού του και της ανικανότητάς του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη λαϊκή κατακραυγή για τα ψέματα που είπε. Εμείς δε μπορούμε να προκαλέσουμε εκλογές, αλλά θα συνεχίσουμε όμως να τις ζητάμε γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να ξεφύγουμε από την καταστροφή που προκαλεί στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του θίασος.
  • Ερ: Άλλοι πάλι λένε ότι οι πολίτες μπορεί σε ένα μεγάλο ποσοστό να αισθάνονται δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική πολιτική, αλλά δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τη ΝΔ, με το επιχείρημα ότι δεν θα έκανε και πολλά διαφορετικά πράγματα όταν το πρόγραμμα που έχει ψηφιστεί και με τη δική σας ψήφο είναι συγκεκριμένο. Τι τους απαντάτε;
Απ: Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε μια συμφωνία για να εμποδίσει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η συμφωνία αυτή είχε στόχους. Τα μέτρα για να πιαστούν οι στόχοι τα διάλεξε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Οι υπέρογκοι, άδικοι και αντιπαραγωγικοί φόροι φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα με το αριστερό χέρι και του κ. Καμμένου με το δεξί. Η Νέα Δημοκρατία συνομιλεί με την ελληνική κοινωνία, τις παραγωγικές δυνάμεις και τους φορείς και εργάζεται για τη διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης, τεκμηριωμένης και ρεαλιστικής κυβερνητικής πρότασης. Αυτή η πρόταση πρόκειται να αποτελέσει το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με το οποίο θα εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με ανθρώπους που έχουν το θάρρος και τις ικανότητες να το υλοποιήσουν θα επαναφέρει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αλλά και της Ελλάδας μας.
  • Ερ: Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα "Παραιτηθείτε" κάποιοι λένε στη ΝΔ ότι ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης. Συμφωνείτε; Και επίσης τι λέτε σε όσους λένε από την κυβέρνηση ότι ήταν μια συγκέντρωση υποκινούμενη από τη ΝΔ;
Απ: Η συγκέντρωση "Παραιτηθείτε" ήταν μια ειρηνική συγκέντρωση πολιτών πολιτικοποιημένων και μη, που ζητούν να φύγει μια κυβέρνηση που τους εξοντώνει. Η αντίδραση της κυβέρνησης με δηλώσεις κορυφαίων υπουργών περί «ορίων συνταγματικότητας», «κολλαγόνων και καλτσόν» και «εχθρούς της Ελλάδας» δείχνουν πανικό απέναντι στη λαϊκή αποδοκιμασία και μια επικίνδυνη καθεστωτική νοοτροπία! Η συγκέντρωση δεν υποκινήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά συμφωνούμε με το αίτημά της.
  • Ερ: Να έρθουμε στα θέματα του τομέα ανάπτυξης που είστε υπεύθυνη στη ΝΔ. Προχθές ο πρωθυπουργός στο Μουσείο της Ακρόπολης παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τη "δίκαιη ανάπτυξη". Πώς κρίνετε όσα είπε ο πρωθυπουργός;
 Απ: Η παρουσίαση στο Μουσείο της Ακρόπολης απέδειξε ότι για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του η «ανάπτυξη» είναι άγνωστη λέξη.
Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Η ανάπτυξη δε θα έρθει με αυτό το υψηλό επίπεδο φορολογίας.
Η χώρα χρειάζεται 80 με 100 δισ. ευρώ επενδύσεις. Η αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι «σταγόνα στον ωκεανό». Τα κεφάλαια που απαιτούνται δεν μπορούν να έρθουν από τον κρατικό προϋπολογισμό με αυτά τα δημοσιονομικά μεγέθη.
Είπε και ένα σωστό ο κ. Τσίπρας προχτές. Είπε πως η εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών είναι το ισχυρότερο και το απαραίτητο σήμα για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Πώς όμως θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις όταν η Ελλάδα εκπέμπει "σήμα" αναξιοπιστίας και εχθρικής αντιμετώπισης των επενδύσεων; Με υπουργούς και βουλευτές που κατακρίνουν επενδύσεις, «κλαίνε» όταν τις υπογράφουν και έχουν αποδειχτεί ανίκανοι να προχωρήσουν τα θέματα που ενδιαφέρουν τους επενδυτές ή που χειροτερεύουν την κατάσταση, όπως με την κατάργηση του δικού μας νομοσχεδίου για τις χρήσεις γης;
      Εν κατακλείδι, για τον κ. Τσίπρα, η ανάπτυξη είναι μια λέξη στον τίτλο του τρίτου τόμου της συλλογής παραμυθιών «Πρώτη Φορά Αριστερά». Μετά το «Η Ελπίδα έρχεται-Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και το «Παράλληλο Πρόγραμμα», ήρθε ο τρίτος και τελευταίος τόμος με τίτλο «Η ανάπτυξη έρχεται». Αυτή τη φορά χωρίς πρόγραμμα!
  • Ερ: Αλλά και για τον αναπτυξιακό νομό η ΝΔ ήταν ιδιαίτερα επικριτική στη Βουλή. Γιατί είναι "αδειανό πουκάμισο", όπως υποστηρίξατε ως εισηγήτρια του νομοσχεδίου για τη ΝΔ, κυρία Ασημακοπούλου;
Απ: Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος είναι μια ακόμη κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ένα «πουκάμισο αδειανό», γιατί έχει μόλις 500 εκατ. ευρώ για 6 χρόνια για νέα έργα, και για το 2016 έχει μηδέν χρήματα! Και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η ελληνική οικονομία όπου να 'ναι απογειώνεται!
Η στόχευση και η δομή του νόμου αντανακλούν την κυβερνητική οπτική της ταξικής ιδεοληψίας, της κομματοκρατικής-φωτογραφικής προσέγγισης, με υπερεξουσίες στον υπουργό, "βαριά" γραφειοκρατία και αδιαφάνεια στην αξιολόγηση. Με καθεστωτικό τρόπο, «εκδικείται» και καταστρέφει τους επενδυτές των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων, στους οποίους δίνει τα χρήματα που τους χρωστάει σε 7 χρόνια! Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον με έλλειψη ρευστότητας και capital controls για το οποίο ευθύνεται η κυβέρνηση.
Με άλλα λόγια ο Αναπτυξιακός Νόμος υπηρετεί τη λογική «μοιράζουμε ψίχουλα στους δικούς μας και καταστρέφουμε όλους τους υπόλοιπους για να είμαστε σίγουροι ότι θα πιάσουν τόπο»
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...