Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΔΝΤ: Δε δίνουμε νέα δάνεια στην Ελλάδα χωρίς ποσοτικοποιημένα μέτρα για το χρέος

Νέο μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους ότι θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο Μνημόνιο μόνον εφόσον συμφωνήσουν σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα έχουν σαφές μέγεθος και θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του, έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις επανέλαβε πως οι Ευρωπαίοι οφείλουν να «ποσοτικοποιήσουν» τις παρεμβάσεις ελάφρυνσης που πρόκρινε το Eurogroup της 24ης Μαΐου, προτού το Διοικητικό
Συμβούλιο του Ταμείου λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη χώρα μας.
«Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα, κι όχι μόνο σε συμβουλευτικό ρόλο, αλλά για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες μας», υπογράμμισε ο κ. Ράις. Αυτό σημαίνει, προσέθεσε, πως στην ανάλυση του χρέους οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να περιλάβουν μέτρα που θα το καθιστούν βιώσιμο.
Ο κ. Ράις αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις αλλαγές στα εργασιακά, που θα γίνουν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, δίνοντας στίγμα ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δεχτεί προτάσεις που θα αντιστρέφουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη νομοθετηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις κατά την περίοδο της κρίσης.
«Περιμένουμε πως τα επακόλουθα μέτρα θα οικοδομήσουν πάνω στα προηγούμενα, προστατεύοντας τα κέρδη σε ανταγωνιστικότητα που έχουν επιτευχθεί ως τώρα», δήλωσε με νόημα, αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα ούτε στις ομαδικές απολύσεις, ούτε στο συνδικαλιστικό νόμο.
Στόχος της διαπραγμάτευσης, είπε, είναι η ευθυγράμμιση του νομικού πλαισίου για τα εργασιακά με τις βέλτιστες πρακτικές που υπάρχουν στην Ευρώπη.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...