Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ξεκινά ο διάλογος για τα εργασιακά - Τι ζητούν οι θεσμοί και ποιες οι θέσεις της ελληνικής πλευράς

Ανοίγει από σήμερα, Τρίτη, ο διάλογος για τα εργασιακά. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα βρίσκεται η διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, η οποία έχει συσταθεί από κοινού από τους θεσμούς και το υπουργείο Εργασίας, που θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων. Αύριο, Τετάρτη, έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με τους εργοδοτικούς φορείς.
Στις διμερείς συναντήσεις της θα συζητηθούν ο κατώτατος μισθός, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το θέμα των ομαδικών απολύσεων για το οποίο η κυβέρνηση έχει θέσει «κόκκινες γραμμές». Η ελληνική πλευρά, επίσης, απορρίπτει ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, στον ιδιωτικό τομέα, θέμα για το
οποίο φέρεται να επιμένει το ΔΝΤ.
Η επιτροπή θα εκδώσει πόρισμα, το οποίο θα παραδώσει το πιθανότερο μέσα στον Σεπτέμβριο, όπου θα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα θα ευθυγραμμιστεί με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου επισημαίνει ότι οι θεσμοί επιθυμούν την κατάργηση των τριετιών και των επιδομάτων. Όπως αναφέρει, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης του φθινοπώρου γίνεται συγκεκριμένη αναφορά για κατώτατο μισθό 586 ευρώ, και σε καθορισμό από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε νέο ποσό, χωρίς κανένα επίδομα, δηλαδή χωρίς να υπολογίζονται τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, γάμου, τέκνων και σπουδών.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...