Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Γκρίνια στο Μαξίμου για τους υπουργούς που «πληγώνουν» την κυβέρνηση


Η αντιπαλότητα της κυβέρνησης με την πλειονότητα μίντια είναι γνωστή και δεδομένη. Δεν κρύβεται άλλωστε. Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όταν βρίσκουν ευκαιρία, ασκούν δριμεία κριτική στους ιδιοκτήτες τους, κατηγορώντας τους για προπαγάνδα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ακράδαντα ότι τα περισσότερα ΜΜΕ είναι ενταγμένα σε ένα παιχνίδι αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης- φερέφωνα της οικονομικής ολιγαρχίας. Δεν το πιστεύουν τώρα, πάντα το πίστευαν. Πριν κερδίσουν για πρώτη φορά τις εκλογές. 

Ωστόσο τότε, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας κέρδισε κατά κράτος τη μάχη της επικοινωνίας. Ήταν το ταλέντο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τα nonpapers του Μιχόπουλου. Ο επικοινωνιακόςΠάνος Σκουρλέτης που ερχόταν με φόρα από τη θέση του εκπροσώπου τύπου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Φίλης που κέρδιζαν τη μάχη στη Βουλή. Αλλά και ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Λεωτσάκος, ο Πετράκος, ο Μητρόπουλος. Για ένα χρονικό διάστημα και ο Βαρουφάκης. 
Το τελευταίο διάστημα, η απουσία όλων αυτών, δημιουργεί στο κυβερνητικό επιτελείο την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην επικοινωνία… κουτσαίνει. Καλή και φιλότιμη η Όλγα Γεροβασίλη, αλλά δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος. 
Ταυτοχρόνως δημιουργείται η πεποίθηση ότι πολλοί υπουργοί αδυνατούν να επικοινωνήσουν το έργο της κυβέρνησης, αλλά και το έργο του υπουργείου τους. Και ότι όταν αποφασίζουν να μιλήσουν, περισσότερο περιπλέκουν τα πράγματα παρά αναδεικνύουν τις θετικές πλευρές των κυβερνητικών επιλογών και πολιτικών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος ότι και αν ήθελε να πει, δημιούργησε σε όλους την εντύπωση πως χαρακτήρισε τραγικό λάθος των προηγούμενων κυβερνήσεων τη μη εφαρμογή των (μνημονιακών) μέτρων. 
Το πρόβλημα έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις και εκτός από τους υπουργούς στους οποίους καταλογίζεται αδυναμία υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής, υπάρχουν και ορισμένοι που προκαλούν δυσαρέσκεια στο Μαξίμου γιατί… σιωπούν. Το σχετικό ρεπορτάζ έφερε στη δημοσιότητα προ ημερών το Newpost και μεταξύ αυτών των υπουργών συγκαταλέγονται οι Δραγασάκης, Σκουρλέτης, Κοτζιάς και Κουρουμπλής.
Υπάρχουν φυσικά και ορισμένοι οι οποίοι πιστεύουν ότι κυβερνητική… αφωνία δεν οφείλεται μόνο στην διάλυση της ομάδας που τραβούσε το «κουπί», αλλά και στην πολιτική που πλέον οι υπουργοί καλούνται να επικοινωνήσουν. Και ότι το πρόβλημα πρωτίστως οφείλεται στα μέτρα τα οποία καλείται σήμερα να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...