Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Οι περιφέρειες που θα κρίνουν τον νέο πρόεδρο της ΝΔ‏


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Οι κάλπες θα στηθούν στις 10 Ιανουαρίου και τα επιτελεία των δύο υποψηφίων αναλύουν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου για να δουν πού θα ρίξουν το βάρος τους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντίστοιχα. Αν και μετά τον πρώτο γύρο ξέσπασε εσωκομματικής αντιπαράθεσης, οι δύσκολες ώρες ου περνάει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τον χαμό της αδελφής του έριξαν τους τόνους. 
Μόλις ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα που ανέδειξαν στην πρώτη θέση της κούρσας στον κ. Μεϊμαράκη με διαφορά 11 εκατοστιαίων μονάδων (39,8% έναντι 28,9%), φάνηκε ότι είναι ανοικτή την επαναληπτική εκλογή και το ξεκαθάρισμα θα έρθει, κυρίως,
μέσα από τη διεκδίκηση των 128.093 ψηφοφόρων που στον πρώτο γύρο επέλεξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Η δημόσια στήριξη προς τον κ. Μητσοτάκη που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος έλαβε 11,4%, ενίσχυσε τον αμφίρροπο χαρακτήρα της αναμέτρησης, αλλά, μένει να φανεί αν θα ακολουθήσουν και οι 46.065 ψηφοφόροι του. Ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο κ. Τζιτζικώστας, που συγκέντρωσε το 20,23% και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πού θα στραφούν οι 82.028 ψηφοφόροι του, που στην πλειονότητά τους προέρχονται από την Κεντρική Μακεδονία.
Όλα δείχνουν ότι η μάχη θα κριθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου ψήφισαν 125.000 και 77.000 πολίτες αντίστοιχα, που αθροιστικά αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των ψηφισάντων.
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...