Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Πραέτ: Παραμένει εύθραυστη η κατάσταση στην Ελλάδα παρά την πρόοδο στις διαπραγματεύσειςΈχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αν και η κατάσταση στη χώρα παραμένει πολύ εύθραυστη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Libre Belgique ο Πέτερ Πράετ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι ακόμα πολύ εντατικές σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, αλλά υπάρχει η θέληση για επιτυχία και το κλίμα των συνομιλιών έχει βελτιωθεί σημαντικά», δήλωσε ο Πράετ, ερωτηθείς για το εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τώρα υπό έλεγχο. 


«Είναι σαφώς πιο θετικό απ’ ό,τι ήταν στις αρχές του χρόνου. Έχει γίνει ήδη μεγάλη πρόοδος μέσω αυτών διαπραγματεύσεων. Έχουν ψηφιστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Οι τράπεζες θα είναι ανακεφαλαιοποιημένες. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει πολύ εύθραυστη στη χώρα».

Αναφορικά με τη συνέχιση της παρούσας χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Πράετ, που είναι επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «θα επιδιώξει μια διευκολυντική νομισματική πολιτική για όσο διάστημα χρειαστεί. Χωρίς να δίνει κανείς μια συγκεκριμένη ημερομηνία, το χρονοδιάγραμμα είναι σχετικά μεγάλο».

«Έχουν προκύψει επιπλέον ρίσκα από την επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες, ρίσκα που είναι αρκετά σημαντικά για την ευρωζώνη. Υπάρχουν επίσης πτωτικές πιέσεις στις τιμές στον μεταποιητικό τομέα, ως αποτέλεσμα της πλεονάζουσας παραγωγής και της πολύ υψηλής ανεργίας», δήλωσε ο Πράετ.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Το «παράθυρο» που τους βγάζει άμεσα σε συνταξιοδότηση

Ένα παράθυρο εξόδου ανοίγεται για τις συντάξεις στο Δημόσιο και για 20.000 δημοσίους υπαλλήλους που θέλουν να βγουν σε πρόωρη σύνταξη . Πρό...