Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Επικοινωνία Καραμανλή - Τσίπρα επιβεβαιώνει ο Ρουσόπουλος


Το δίαυλο επικοινωνία μεταξύ πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Βήμα 99,5. Η επιβεβαίωση του κ. Ρουσόπουλου έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδη Στυλιανίδη πως οι δύο άντρες είχαν επικοινωνία κατά τη 17ωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τον περασμένο Ιούλιο. 
«Έχουν υπάρξει μία-δύο επικοινωνίες» είπε ο κ. Ρουσόπουλος αποδίδοντας παράλληλα στον πρωθυπουργό χαρακτηριστικά ηγέτη που θυμίζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. 
Αναφορικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο Θ.Ρουσόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο
διάσπασης, λέγοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξουμε όλοι μετά την εκλογή αρχηγού».
Παράλληλα, χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή ο β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών να διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου, ενώ υποστήριξε ότι η αλλαγή εκλογικού νόμου που επιχειρεί η κυβέρνηση μπορεί να ενισχύσει τις τάσεις διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία.
«Αυτό το κόμμα δεν κατάφερε να προοδεύσει για να βγάλει έναν αρχηγό που θα είναι ένα νέο πρόσωπο -όχι απαραίτητα σε ηλικία» τόνισε ο πρώην υπουργός, εκτιμώντας ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κράτησε τη Νέα Δημοκρατία και ενίσχυσε τις δυνάμεις της στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Είπε, επίσης, ότι «η έλλειψη του Καραμανλή είναι εμφανής από την πολιτική ζωή και τη Νέα Δημοκρατία».
Επικοινωνία Τσίπρα - Καραμανλή κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση
Μία ιστορία που εκτυλίχθηκε κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τον περασμένο Ιούλιο και, που παρέμενε άγνωστη μέχρι σήμερα, αποκάλυψε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Κατά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η αποκάλυψη της επικοινωνίας των δύο αντρών δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καραμανλή είναι γνωστή στα πηγαδάκια της Βουλής, όπως επίσης είναι γνωστές οι μυστικές συναντήσεις τους. Οι κ.κ. Καραμανλής και Τσίπρας οικοδόμησαν τη σχέση τους από το 2009 και μέχρι σήμερα πολλές φορές ο πρώην πρωθυπουργός συμβουλεύει τον νυν. 
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Στυλιανίδης, σε απάντηση κυρίως των κ.κ. Βορίδη, Μπαλτάκου, Τζιτζικώστα και λοιπών της «έξω Δεξιάς», όπως τους χαρακτηρίζει, είπε: «Υπάρχει όντως θεσμική επικοινωνία και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην Κεντροδεξιά και στην Κεντροαριστερά. Αλλωστε η ορίτζιναλ Κεντροδεξιά δεν θέλει να δημιουργεί εχθρούς, θέλει να τους αγκαλιάζει και εν συνεχεία να τους νικά αγκαλιάζοντάς τους. Η μοναδική φορά που είχε ο κ. Καραμανλής απευθείας συνομιλία με τον κ. Τσίπρα ήταν κατά τη διάρκεια των 17ωρων διαπραγματεύσεων του Πρωθυπουργού με τους δανειστές. Πέραν τούτου ουδέν». 
Ολόκληρο το δημοσίευμα του Βηματοδότη έχει ως εξής: 
«Οσο πλησιάζουν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ τόσο εντείνονται και οι διαμάχες των υποψηφίων αρχηγών, τόσο επιχειρείται και η ανάμειξη του Κ. Καραμανλή σε αυτές. Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το μείζον(;) θέμα συζήτησης τούτες τις ημέρες στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν είναι ούτε τα «κόκκινα» δάνεια, ούτε το σύμφωνο συμβίωσης, ούτε καν το Ασφαλιστικό. Είναι εάν υπάρχουν ή όχι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα σε καραμανλικά στελέχη της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη. Δύο από τους υποψηφίους λένε ότι υπάρχουν, ενώ ένας μη υποψήφιος, ούτε καν βουλευτής, ακραιφνής όμως καραμανλικός (που λέει συχνά ότι«αρχηγός μου είναι μόνον ο Καραμανλής») διαλαλεί ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά όλα τα περί αντιθέτου που ακούγονται αποτελούν απλώς... προβοκάτσια. Πρόκειται για τον Ευρ. Στυλιανίδη (που άναψε φωτιές στη ΝΔ από την παρουσία του στην παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου και τη συνομιλία που είχε με τον κ. Τσίπρα), ο οποίος βγήκε πάλι και είπε ότι«η ΝΔ είναι κόμμα καραμανλικό και όποιος δεν συμφωνεί μ' αυτό να σηκωθεί να φύγει». Να τι λέει λοιπόν ο κ. Στυλιανίδης σε απάντηση κυρίως των κ.κ. Βορίδη, Μπαλτάκου, Τζιτζικώστα και λοιπών της «έξω Δεξιάς», όπως τους χαρακτηρίζει: «Υπάρχει όντως θεσμική επικοινωνία και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην Κεντροδεξιά και στην Κεντροαριστερά. Αλλωστε η ορίτζιναλ Κεντροδεξιά δεν θέλει να δημιουργεί εχθρούς, θέλει να τους αγκαλιάζει και εν συνεχεία να τους νικά αγκαλιάζοντάς τους. Η μοναδική φορά που είχε ο κ. Καραμανλής απευθείας συνομιλία με τον κ. Τσίπρα ήταν κατά τη διάρκεια των 17ωρων διαπραγματεύσεων του Πρωθυπουργού με τους δανειστές. Πέραν τούτου ουδέν». Τι κάνει όμως ο κ. Στυλιανίδης; Μαθαίνω ότι έχει συχνή επικοινωνία με τον Νο 2 της κυβέρνησης Ν. Παππά, με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά, από την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Το παραδέχεται και ο ίδιος. Τι συζητούν όμως δεν αποκαλύπτει». 
Η σχέση Καραμνλή Τσίπρα
Οι δύο άντρες ποτέ δεν έχουν παραδεχτεί επισήμως τη σχέση που έχουν χτίσει. Ωστόσο, η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν  η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της τακτικής επικοινωνίας που διατηρούν Τσίπρας και Καραμανλής τα τελευταία χρόνια, αλλά και της επιρροής που ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός προς τον αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος, ενώ φαινομενικά μοιάζει να κινούνται σε διαφορετικούς κόσμους. «Αν δεν ήταν στη μέση ο Καραμανλής, δεν υπήρχε περίπτωση να προτείνει Παυλόπουλο ο Τσίπρας» υποστήριζαν τότε κορυφαίοι υπουργοί.
Από πού όμως ξεκινά η σχέση του Τσίπρα με τον Καραμανλή; Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται: «Από πολύ παλιά». Οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή θυμούνται τον πρώην πρωθυπουργό να τους λέει μετά την ήττα του στις εκλογές του 2009 και ενώ είχε εγκαταλείψει την ηγεσία της ΝΔ:
«Αυτός που θα κάνει κούρσα είναι ο Τσίπρας. Θα γράψει ένα ποσοστό στις επόμενες εκλογές που θα τρίβετε τα μάτια σας». Ο κ. Τσίπρας είχε  τότε ένα ποσοστό 4,60% με 13 έδρες στη Βουλή. Οταν άκουγαν λοιπόν οι συνομιλητές του Καραμανλή να τους προβλέπει ο ίδιος ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι διψήφιο το ποσοστό, νόμιζαν αρχικώς ότι δεν ήξερε τι έλεγε.
Μέχρι που ήρθαν οι εκλογές του 2012 και ο Καραμανλής δικαιώθηκε. Αλλά από το 2009 ως το 2012 Καραμανλής και Τσίπρας θα πρέπει να συναντήθηκαν πολλές φορές. Πάντοτε με απόλυτη μυστικότητα και πάντοτε σε σπίτια όπου δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθούν αδιάκριτα μάτια.  
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...