Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Συνεχίζεται η …φαγούρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Καλά κρατεί η ‘φαγωμάρα’ στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δυο εικοσιτετράωρα από τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τις οποίες εξηγούσε γιατί δεν πήγε στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη.

Χθες μάλιστα, θέλησε να δώσει και συνέχεια, δηλώνοντας ότι από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε και αυξήθηκε κατά 200 δις ευρώ. «Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα», είπε, προκαλώντας μεταξύ άλλων την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάση Γλαβίνα.
«Ο κ.Κασσελάκης επιβεβαιώνει άθελά του την ιστορική αλήθεια», είπε, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη παρέδωσε το 2004 τη χώρα με δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στο 95%, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή άφησε πίσω της έναν εκτροχιασμένο λόγο χρέους προς ΑΕΠ στο 127% και θηριώδη "δίδυμα ελλείμματα" (δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 15% και εξωτερικό έλλειμμα ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως). «Εκλαμβάνουμε την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως αυτοκριτική για τη σύμπλευση του κόμματός του με την καραμανλική συνιστώσα της χρεοκοπίας της χώρας», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ότι ο κ.Κασσελάκης επιβεβαιώνει όσα είπε η Χαριλάου Τρικούπη από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή πρόκειται απλώς για μία αλλαγή προσώπου, ενώ στην ουσία επικρατεί η ίδια τοξική πολιτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε μιλώντας στον Real FM, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος. «Ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική του μέντορά του, του κ.Πολάκη», είπε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καλώντας τον να μελετήσει καλύτερα την πολιτική ιστορία του τόπου και να δείχνει σεβασμό απέναντι σε πολιτικές προσωπικότητες με ένα αποτύπωμα. Κάτι, που έσπευσε ο ίδιος να σχολιάσει ότι ο κ.Κασσελάκης δεν δείχνει να επιλέγει.

Ότι ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, παρουσίασε ένα επικοινωνιακό προφίλ σεβασμού στη δημοκρατική παράταξη και στο έργο της, προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις για την ίδια παράταξη απαντώντας για την απουσία του από την εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, παρατήρησε η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας στο ΟΡΕΝ. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατόν να προσεγγίζει κατά τέτοιο τρόπο και την ιστορική διαδρομή και την τωρινή στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα πράγματα, την περίοδο πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη, που διακρίνεται για τις πολύ μεγάλες κατακτήσεις της Ελλάδας, τα τεράστια έργα, για το ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ και ισχυροποιήσαμε το ευρώ, για το ότι αποκτήσαμε Ανεξάρτητες Αρχές, για το ότι η πατρίδα μας είχε φωνή στον κόσμο», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη, σημειώνοντας πως «ο κ. Σημίτης έκανε μια καταπληκτική τοποθέτηση, μιλώντας για δύο καταλυτικές παραμέτρους, για τη συγκυρία και για το σχέδιο, δείχνοντας το παρόν και πρωτίστως προς το μέλλον». Η Λαρισαία βουλευτής στηλίτευσε την ‘τοξικότητα’ του ΣΥΡΙΖΑ και απέδωσε υποκριτική στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ματαιώνοντας, όπως είπε, κάθε προσδοκία για σοβαρή και υπεύθυνη κοινή στάση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, τα οποία στο μεταξύ «διαχειρίζεται με αλαζονεία, μία κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων», όπως είπε.
http://www.matrix24.gr/2023/11/sinechizete-i-fagoura-metaxi-siriza-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...