Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Και τώρα, πρόσω ολοταχώς για να ξαναγίνουν …παράταξη

Πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι να μην σχολιάζει τα εσωτερικά άλλων κομμάτων, ειδικά όταν αυτά βρίσκονται σε περιδίνηση, από θέση αρχής, αλλά και εξαιτίας του ότι έχει πέσει ‘θύμα’ τέτοιας …παρεμβατικότητας στα εσωκομματικά του στο παρελθόν. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι δεν εκμεταλλεύεται την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, αφενός για να εμφανιστεί το ίδιο ως η πραγματική ‘αξιωματική αντιπολίτευση’ στην χώρα, αφετέρου για να πετύχει τον αρχικό του στόχο, να γίνει ξανά παράταξη και να εκφράσει όλους εκείνους που το έκαναν άλλοτε κραταιό.
Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε κληθείς να σχολιάσει την εικόνα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος. Υποστηρίζοντας (ΑΝΤ1) ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ανεβαίνει συνεχώς και πως παρότι θέλει το καλύτερο, δεν το περιμένει ξαφνικά, από τη μία μέρα στην άλλη, τρεις μήνες μετά από τις εκλογές, έδωσε το στίγμα του στόχου που έχει βάλει στο εξής η Χαριλάου Τρικούπη. «Θέλουμε να ανεβαίνουμε διαρκώς και να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα με σκοπό τις επόμενες εθνικές εκλογές και την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Να είμαστε μία διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», είπε. Σχολιάζοντας δε, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ερωτηθείς για τυχόν συνεργασία, υποστήριξε ότι «στην πολιτική χρειάζεται σοβαρότητα, αν θέλουμε οι πολίτες να μας υπολογίζουν». Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μάλιστα, υποστήριξε ότι εκείνοι αντιμετώπισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη σοβαρότητα και έγινε μία συζήτηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη πάνω σε πολύ σημαντικά θέματα, ενώ εκείνος, «ακόμα και αν διαφωνούσε με την πολιτική του Κώστα Σημίτη σε μία σειρά από ζητήματα, θα έπρεπε με τρόπο σοβαρό να ασκήσει την όποια κριτική και όχι με αυτή την τοξικότητα, προφανώς ακούγοντας μόνο τον πολιτικό του μέντορα, τον κ.Πολάκη».

«Υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία στην κοινωνία που αναζητά διέξοδο», είπε μιλώντας από την πλευρά του στο libre, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, παραδεχόμενος ότι «στρατηγικός μας στόχος είναι να εκφραστεί αυτή η δημοκρατική πλειοψηφία». Αυτό, απαιτεί κατά τον ίδιο, μία συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση, με αξιόπιστα και καθαρά πρόσωπα, ρεαλιστική και πειστική στρατηγική, πράγματα που στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν όχι απλώς ότι έχουν, αλλά πως μπορούν και να τα εμπλουτίζουν ανά πάσα στιγμή, σε συνεννόηση πάντα με τους αρμόδιους φορείς, αλλά κυρίως με την κοινωνία.

Στο ίδιο μήκος κλίματος, ότι θέλουν να γίνουν ξανά παράταξη, υποστήριξε μέσα από τη συχνότητα του ΟΡΕΝ, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής, που έθεσε και εκείνος ως ορόσημο για τα αποτελέσματα στα οποία στοχεύουν μέσα από αυτή την τακτική που ακολουθούν, τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, επόμενος ‘σταθμός’ είναι αναμφισβήτητα οι ευρωεκλογές, από τις οποίες και εξάγονται παραδοσιακά πολιτικά συμπεράσματα, τα οποία και θα αξιοποιηθούν δεόντως, από όλες όμως τις πλευρές, στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες.
https://www.matrix24.gr/2023/11/ke-tora-proso-olotachos-gia-na-xanaginoun-parataxi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έρχονται λιγότερα τεκμήρια 30% το 2025 – Τι θα σημαίνει για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες

Μείωση κατα 30% των τεκµηρίων διαβίωσης εξετάζουν οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών για το επόμενο έτος. Θυμίζουμε ότι στα δίχτυα των ...