Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Μη αναστρέψιμη η ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, γιατί χτίζεται σε γερά θεμέλια

«Ό,τι χτίζεται σε γερά θεμέλια, δεν κινδυνεύει με οπισθοχώρηση». Σε αυτή την φράση του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, συνοψίζεται εν πολλοίς η λογική του κόμματος και η επιλογή του να ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά, αντί μίας τυχόν εκτόξευσης των ποσοστών, που θα μπορούσε να γίνει …καταγκρέμνισή τους το ίδιο εύκολα, λίγο αργότερα.

Κάνοντας λόγο για έναν νέο πολιτικό κύκλο, όπου η σοσιαλδημοκρατία πρέπει να μπει σε κυβερνητική τροχιά για να αντιμετωπίσει τις ανοικτές πληγές του κοινωνικού κράτους, τις ανισότητες, την ακρίβεια και το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής, που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εκτιμώντας ότι η σταθερά ανοδική πορεία του κόμματός του είναι μη αναστρέψιμη. Υποστήριξε άλλωστε, ότι με ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η ΝΔ δεν θα παίζει χωρίς αντίπαλο, κάτι που κατά τον ίδιο αποδεικνύεται και σήμερα, που αν και δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η ουσιαστική εκείνη αντιπολίτευση, κατά τον ίδιο, που αντιπαρατίθεται χωρίς μαγικές λύσεις και βερμπαλισμούς, αλλά με υπεύθυνο προοδευτικό λόγο και συγκεκριμένες προτάσεις.

Επαναλαμβάνοντας τον στρατηγικό στόχο του κόμματός του, να κερδίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δίστασε να απαντήσει στα περί …πρόσβασης της ΝΔ στον χώρο του Κέντρου. Τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι κεντρώες πολιτικές, οι υποκλοπές και η συνεργασία με την ‘ακροδεξιά του Βελόπουλου’ για τον έλεγχο των ανεξαρτήτων αρχών, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπήρξε κάθετος : «Καταλαβαίνω την ιδεολογική και στελεχιακή ένδεια της ΝΔ και του πρωθυπουργού, αλλά το copy paste συνθημάτων που ανήκουν στη δική μας πολιτική παράδοση, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός ή η ψευδεπίγραφη επίκληση του μεσαίου χώρου, αποτελούν στάχτη στα μάτια».

Όσο για το θέμα των συνεργασιών, επιχείρησε να κλείσει μια και καλή τη συζήτηση, ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν πιστεύει σε ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά σε γενναία ανοίγματα μέσα στην κοινωνία, με πολιτικούς πάντα όρους. «Δεν πρόκειται να μπούμε ούτε σε διαγκωνισμούς, ούτε σε χαρακώματα», είπε, «οι συνεργασίες που προκρίνουμε, είναι πολιτικές και αξιακές». Ξεκαθάρισε ότι η Χαριλάου Τρικούπη δε συναλλάσσεται με όρους εξουσίας, γιατί αυτό όχι μόνο θα υπονομεύσει μια νέα ηγεμονία της κεντροαριστεράς, αλλά και γιατί απογοητεύει τους πολίτες, οδηγώντας τους στην αποχή. Κάτι, από το οποίο επιχειρεί να αποτρέψει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που καλεί διαχρονικά σε συμμετοχή στις εκλογές, προκειμένου οι πολίτες να παίρνουν το μέλλον της χώρας στα χέρια τους.
https://www.matrix24.gr/2023/11/mi-anastrepsimi-i-anodiki-poria-tou-pasok-giati-chtizete-se-gera-themelia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...