Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Προσκλητήριο σε προοδευτικές δυνάμεις απηύθυνε ο Τσακαλώτος

Προσκλητήριο σε προοδευτικές δυνάμεις για διάλογο γύρω από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης απηύθυνε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πρώτη του παρέμβαση μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έδωσε τα χέρια με την ομάδα Αχτσιόγλου και εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσουν τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εμφανίστηκε στη Βουλή, συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού.
Έριξε τα καρφιά του στην κυβέρνηση για τις επενδύσεις οι οποίες, όπως είπε, παρά τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση είναι χαμηλές, -«οι καθαρές επενδύσεις είναι σχεδόν μηδέν, παρά το αφήγημα της κυβέρνησης», είπε για να προσθέσει πως κάτι ανάλογο συμβαίνει με τις εξαγωγές. «Να με ακούσουν και οι συνάδελφοι και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ…».

«Ποιο είναι το βασικό αφήγημα του νεοφιλελευθερισμού; Τα κέρδη αυξάνονται και δεν μετατρέπονται σε επενδύσεις και δεν αυξάνονται οι μισθοί. Το βασικό επιχείρημα ότι θα αυξηθούν οι μισθοί απλώς δεν ισχύει πια. Εκεί είναι η βάση για μια εναλλακτική στρατηγική», είπε και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, σχολίασε πως η κυβέρνηση κάνει αναδιανομή με βάση τον πλούτο.

«Το bottom line είναι ότι βγαίνει ο Μητσοτάκης και λέει τι ωραία που πάει η οικονομία. Δεν ταιριάζει αυτό, όμως, με το πως αισθάνεται ο κόσμος», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και κατέληξε: «Καλώ τις προοδευτικές δυνάμεις σε μια σοβαρή συζήτηση για το πως να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Ποιο σχέδιο αντιμετωπίζει αυτά τα δεδομένα;»
https://www.topontiki.gr/2023/11/27/prosklitirio-se-proodeftikes-dinamis-apiithine-o-tsakalotos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...