Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Στο Ναδίρ -ξανά- οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Μπορεί το ραντεβού του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη πριν από ακριβώς μία εβδομάδα να γέννησε μεγάλες προσδοκίες για κάποιου είδους συμπόρευση στο μέλλον, τουλάχιστον σε θέματα όπου υπάρχει συναντίληψη, οι …εξηγήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όμως λίγες ώρες αργότερα για τους λόγους της απουσίας του από την εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, έκαψαν τις …γέφυρες μεταξύ των δύο κομμάτων. Ακόμα και για τα δύο πεδία, όπου φαίνεται ότι υπάρχει βάση για συζήτηση, τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στην Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι απλά κάθε φορά θα διερευνάται αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης και τίποτα παραπάνω.

Όλα ξεκίνησαν (εκ νέου) όταν ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου ρωτήθηκε για την απουσία του από την εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και περίπου είπε ότι δεν έχει καμία δουλειά με όσους έχουν σπαταλήσει δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού, καταλογίζοντας διαπλοκή στη διακυβέρνηση Σημίτη και καλώντας άλλους να αναλάβουν τον ‘μανδύα του χρέους’ στην χώρα.

Ήταν σαν να διαπέρασε ρεύμα τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Και όχι μόνο αυτά που προσδιορίζονται ως ‘εκσυγχρονιστές’, αλλά ακόμα και στελέχη που έχουν τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορώντας τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου περίπου ως …ανιστόρητο, τουλάχιστον όσον αφορά στην πρόσφατη Ιστορία του τόπου, αλλά και με σαφείς επιρροές από τον Παύλο Πολάκη, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έβαζαν και πάλι απέναντι τον Στέφανο Κασσελάκη. Όταν δε εκείνος επανήλθε με στοιχεία περί τριπλασιασμού του δημοσίου χρέους τη δεκαετία 1995-2005, το ποτήρι ξεχείλισε. Η Χαριλάου Τρικούπη θύμισε σε όλους τους τόνους ποια ήταν η κυβέρνηση που εκτροχίασε την οικονομία της χώρας, και ποιο το κόμμα που επέλεξε να συμπλεύσει με την ‘καραμανλική συνιστώσα της χρεοκοπίας της χώρας’, όπως χαρακτηριστικά συνηθίζουν να λένε οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη.

Στο μεταξύ, δεν είναι λίγοι όσοι -διόλου τυχαία- επισημαίνουν ότι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σπαράσσεται στο εσωτερικό του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, βγαίνει μπροστά με περιοδείες στην περιφέρεια, όπου και θέτει επί τάπητος την κοινωνική του ατζέντα, ανεβάζοντας θέματα όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Ακρίβεια και το Δημογραφικό, ‘χτίζοντας’ εξ αρχής τη σχέση του με τους πολίτες. Και όλα αυτά, για να δείξουν ποιος παίζει στην πραγματικότητα τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην χώρα. Με συνεχείς δράσεις δε, θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, με πρωταγωνιστή και σε αυτές, όπου είναι εφικτό τον Νίκο Ανδρουλάκη.
https://www.matrix24.gr/2023/11/sto-nadir-xana-i-schesis-siriza-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...