Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Τα στοιχεία «δείχνουν» ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με Χρήστο Ράμμο, Κωνσταντίνο Μενουδάκο και Νίκο Ανδρουλάκη έστειλε το μήνυμα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αγωνιστεί για να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αναλαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες ώστε να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες.

Σε δήλωσή του μετά τις συναντήσεις, ανέφερε πως τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την αλαζονεία της κυβέρνησης που προσπαθεί να μπλοκάρει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταβάλει κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια «για να λάμψει το φως» στην υπόθεση των υποκλοπών, «η οποία είναι μια υπόθεση η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.


Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Συνάντησα τον κύριο Μητσοτάκη στο γραφείο του εδώ στη Βουλή όπου ανέδειξα με τον πλέον έντονο τρόπο το σύστημα των νομιμοφανών επισυνδέσεων και του Predator και τον κάλεσα τότε και τώρα ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ να προβεί στην άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ ώστε να μπορούν να καταθέσουν στη δικαιοσύνη χωρίς να κρύβονται πίσω από το απόρρητο.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκα και με τον κύριο Ράμμο της ΑΔΑΕ σήμερα το πρωί και με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι προς αυτή τη κατεύθυνση να είναι τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5 η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη με τον τρόπο που υπολογίστηκε και τη συνεργασία μόνο του κυρίου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο και την ακροδεξιά.


Το Σύνταγμά μάς δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους. Αν δεν λάμψει η Δικαιοσύνη σε αυτό το ζήτημα, πολύ απλά, πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον να ασχολούνται με την πολιτική. Και αυτή η ποιότητα της Δημοκρατίας θα απογοητεύσει τον Έλληνα πολίτη. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Σε αυτό το πλαίσιο μίλησα με τον κύριο Ανδρουλάκη με τον οποίον μεταξύ άλλων συζητήσαμε το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς και ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασης. Από μεριάς μας θα βάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. Να μην βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωσή τους – και είναι υποστελεχωμένες. Αλλά βεβαίως σε όλη την προσπάθεια για να λάμψει το φως σε αυτή την υπόθεση που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για το 41%.

Αφορά όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες. Από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μία τέτοια αλαζονεία με την εκλογή που πέρασε να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτή την υπόθεση. Προσβάλλει την κοινή λογική, τη νοημοσύνη και τους πολύ γενναίους λειτουργούς σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές. Σας ευχαριστώ πολύ».

«Μέτωπο» με Ανδρουλάκη για υποκλοπές και Τέμπη

Νωρίτερα, συμφωνία για συνεννόηση προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και σε αυτή των υποκλοπών προέκυψε κατά την συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.

Η εθιμοτυπική συνάντηση την οποία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε διάρκεια μία ώρα και εκτυλίχθηκε σε καλό κλίμα. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι δύο πλευρές προχώρησαν σε κοινή άτυπη ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν.



Ειδικότερα, αναφέρεται πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη κατόπιν αιτήματος του.


Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών».



Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποδέχτηκε τον Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή, λίγο μετά την 16:00.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναφέρθηκαν στο «καυτό» θέμα των Ανεξάρτητων Αρχών και συμφώνησαν πως υπάρχει θέμα με την πλειοψηφία 3/5 που απαιτείται για τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών, η οποία δεν υπήρχε στη Διάσκεψη των Προέδρων όπου και δώθηκε το «πράσινο φως» για την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ.


Κασσελάκης: Γειά σου Νίκο, πάλι σε καναπέ κάθομαι. Oι παλιοί καναπέδες της Βουλής…

Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση. Να συζητάμε όλοι οι αρχηγοί μεγάλα θέματα, όπως ακρίβεια, εθνικά θέματα, κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι, να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναινέσεως.

Κασσελακης: Ο κόσμος θέλει λύσεις. Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

Νίκος Ανδρουλάκης: Είχατε πάει στις ανεξάρτητες αρχές.

Στέφανος Κασσελάκης: Είχα πάει.

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια και με προσωπικό χαρακτήρα, εμείς προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε, θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, είναι ένας πυλώνας θεσμικών αρχών πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας. Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό… Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με την νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελληνική δικαιοσύνη και στον ευρωπαϊκό κοινοβούλιο… η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων, εγώ πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι να πάνε στη δικαιοσύνη.

Στέφανος Κασσελάκης: Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα… δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου.

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν υπήρξε κανένας δίαυλος επικοινωνίας παρόλο που τα 3/5 επί της ουσίας είναι για να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και μάλιστα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή διότι δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5. Μπορεί να προσβληθεί και νομίζω όλα τα μέλη μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία.
Συνάντηση με Ράμμο και Μενουδάκο

Συνάντηση με τον Χρήστο Ράμμο, πρόεδρο της ΑΔΑΕ είχε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης και αντικείμενο τα νέα στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν μιάμιση ώρα και ο κ. Κασσελάκης σημείωσε φεύγοντας, πως θα κάνει δηλώσεις αργότερα, μετά και τις υπόλοιπες συναντήσεις που έχει σήμερα.

«Έχω έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Θα αναφερθώ σε αυτούς λίγο αργότερα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με το πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.
https://www.topontiki.gr/2023/11/06/kasselakis-ta-stichia-dichnoun-enieo-kentro-metaxi-predator-ke-efp/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...