Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Λάμπρου κατά Τζάκρη για τους διαφωνούντες: «Τυχόν διαγραφή τους, είναι σαν να διαγράφεται η ίδια η Αριστερά»

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της «Ομπρέλας», Πάνος Λάμπρου, σχολίασε τις δηλώσεις της Γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, Θεοδώρας Τζάκρη, σχετικά με τις διαγραφές των τεσσάρων διαφωνούντων.

Σε ανάρτησή του και ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος, ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως «πολλές και πολλοί από εμάς, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε συγγνώμη, όπως μας ζήτησε, για την περίοδο του 2011-2015. Αντίθετα νιώθουμε υπερηφάνεια… Όπως δεν έχουμε καμία διάθεση να συνυπογράψουμε απόψεις περί κεφαλαίου, όπως διατυπώθηκαν στον ΣΕΒ, για πεθαμένα λικέρ, ούτε φυσικά την απόλυτη απουσία της… ηγεσίας από τις κινητοποιήσεις για την Γάζα…», τονίζοντας παράλληλα πως «είναι αυτονόητη η υπεράσπιση και η αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας. Γιατί, τυχόν διαγραφή των συντρόφων ή πολιτική αποδοκιμασία τους από την Κεντρική Επιτροπή, είναι σαν να διαγράφεται ή να αποδοκιμάζεται η ίδια η Αριστερά και η πορεία όλων αυτών των χρόνων».

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

«Η ενότητα και οι… διαγραφές χωρίς δισταγμό!

Η ενότητα ενός πολιτικού χώρου, δεν μπορεί να περιορίζεται στην έκκληση ή την ευχή, γιατί η υπόθεση της ενότητας είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία και έχει να κάνει με θέσεις, απόψεις και ασφαλώς συνθέσεις.

Ίσως, γι’ αυτό άλλωστε, η Θ. Τζάκρη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, απάντησε ότι οι διαγραφές των τεσσάρων πρέπει να γίνουν χωρίς δισταγμό!!! Διαφορετικά, είπε, θα είναι αυτοκτονία….


Καταλαβαίνει, λοιπόν, η Θ. Τζάκρη αυτό το απλό που έχουμε τονίσει. Η ενότητα δεν μπορεί παρά να υπάρξει στο έδαφος της Αριστεράς. Ασφαλώς, το καταλαβαίνει από την ανάποδη. Γιατί πράγματι, πολλές και πολλοί από εμάς, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε συγγνώμη, όπως μας ζήτησε, για την περίοδο του 2011 – 2015. Αντίθετα νιώθουμε υπερηφάνεια….

Όπως δεν έχουμε καμία διάθεση να συνυπογράψουμε απόψεις περί κεφαλαίου, όπως διατυπώθηκαν στον ΣΕΒ, για πεθαμένα λικέρ, ούτε φυσικά την απόλυτη απουσία της… ηγεσίας από τις κινητοποιήσεις για την Γάζα…

https://www.topontiki.gr/2023/11/03/lamprou-kata-tzakri-gia-tous-diafonountes-tichon-diagrafi-ton-sintrofon-ine-san-na-diagrafete-i-idia-i-aristera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...