Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές – Πολιτική Γραμματεία υπό τον Κασσελάκη το μεσημέρι, στο τραπέζι και ο «γρίφος» του Συνεδρίου

Ο προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος τίθεται σήμερα επί τάπητος στην Πολιτική Γραμματεία που συγκαλεί ο Στέφανος Κασσελάκης και συνεδριάζει στις 15:30 στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου.

Τα απόνερα της διάσπασης κρατούν ακόμη ωστόσο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιχειρεί σιγά σιγά να ανεβάσει αντιπολιτευτικές στροφές. Πλέον τα πολιτικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και η επικείμενη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό είναι αυτά στα οποία η Κουμουνδούρου επικεντρώνει την προσοχή της.
Η συζήτηση της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που όπως επισημαίνεται θα συνέρχεται τακτικότερα. Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία μετά τις αποχωρήσεις της Ομπρέλας και των 6+6 αριθμεί πλέον 24 μέλη (από τα 42) κάτι που οδήγησε τον πρόεδρος στην απόφαση να της δώσει χαρακτήρα «πολιτικού κέντρου», όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη. Σίγουρα τα 24 μέλη (μαζί με τον πρόεδρο και τους Γραμματείς) δεν είναι μικρό σχήμα, αλλά σίγουρα πιο ευέλικτο από το προηγούμενο 42μελές όργανο.

Πάντως, στο τραπέζι της συνεδρίασης αναμένεται να τεθούν και τα οργανωτικά του Έκτακτου Συνεδρίου, εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το άλλο Σαββατοκύριακο (9-10 Δεκεμβρίου). Μαζί θα μπουν και τα θέματα των περιφερειακών και θεματικών συνεδρίων που είχε εξαγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά λόγω των εσωκομματικών φαίνεται να έχουν μείνει πίσω (θα ξεκινούσαν μέσα στον Νοέμβριο).


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή στις 11 – 12 Νοεμβρίου, τα περιφερειακά συνέδρια θα εκκινούσαν από τα μέσα Νοεμβρίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης στις 12 Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τον οδικό χάρτη του Έκτακτου Συνεδρίου η προσεχής Κεντρική Επιτροπή θα κληθεί να ορίσει Επιτροπή Θέσεων και Οργανωτική Επιτροπή (ΚΟΕΣ) ώστε στις 13 και 14 Ιανουαρίου να συγκληθεί εκ νέου για να δώσει την έγκριση επί των κειμένων και να αποφασίσει την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου. Το συνέδριο, υπενθυμίζεται έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει στις 23 – 25 Φεβρουαρίου.


Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχουν από την πλευρά της στενής ηγετικής ομάδας σκέψεις για νέα μετάθεση του Συνεδρίου, όσοι θεωρούν πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί, προεξάρχοντος του Διονύση Τεμπονέρα, αναμένεται να ζητήσουν να τηρηθεί καθαρός οδικός χάρτης προς το Συνέδριο. Δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι τα βήματα που έχουν αποφασιστεί θα τηρηθούν κανονικά έχουν δώσει τις προηγούμενες ημέρες η Γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, αλλά και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος.
https://www.topontiki.gr/2023/11/29/siriza-ps-anevazi-antipoliteftikes-strofes-politiki-grammatia-ipo-ton-kasselaki-to-mesimeri-sto-trapezi-ke-o-grifos-tou-sinedriou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...