Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Με έναν «αντιμητσοτακισμό»... ξεχνιέται

Σωσίβιο στην λεγόμενη εξωστρέφεια και συνταγή συσπείρωσης μέσω του «αντίμητσοτακισμού» ψάχνει ο Στέφανος Κασσελάκης, που προσπαθεί ταυτοχρόνως να πείσει τόσο τους διαφωνούντες στο κόμμα του, όσο όμως και πολλούς εκ των υποστηρικτών του ότι μπορεί να φέρει σε πέρας την δουλειά και να ανατάξει πολιτικά και δημοσκοπικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές της Κουμουνδούρου που έχουν γνώση του πολιτικού σχεδιασμού που καταρτίζεται στον 7ο όροφο, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί αλλαγή τακτικής, με διπλό στόχο: αφενός, να πολιτικοποιήσει το προφίλ του και από «φαινόμενο Κασσελάκης» να μετατραπεί σε «πολιτικός αρχηγός Κασσελάκης» – και δη σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήνει το «lifestyle»

Άλλωστε, οι σύμβουλοί του τον έχουν προειδοποιήσει ότι αν δεν πείσει ως πολιτικός, τότε δεν μπορεί να πείσει και ως
αντιμητσοτάκης» ή ως εκείνος που μπορεί να ανατάξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, αν η κοινωνία δεν τον αναγνωρίζει ως πολιτικό αρχηγό, τότε ο ΣυΡιζΑ δεν έχει καμία ελπίδα ανάκαμψης και απλώς η έννοια της κυβερνώσας αριστεράς θα σβήσει στα χέρια του.
Ο δεύτερος στόχος του Στέφανου Κασσελάκη αφορά στην υπέρβαση της εσωκομματικής κρίσης. Επί της ουσίας, ο Κασσελάκης ακολουθεί μία τακτική που στα δύσκολα ακολουθούσε και ο προκάτοχός του και που αποτελεί δοκιμασμένη συνταγή σε όλα τα κόμματα, όταν αντιμετωπίζουν αντιμετωπίζουν προβλήματα και εσωστρέφεια. Ο σκληρός καταγγελτικός λόγος κατά του μείζονος πολιτικού αντιπάλου του και η καταφυγή σε «σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ» ήταν πάντα ένας εύκολος, γρήγορος και ανέξοδος τρόπος συσπείρωσης δυνάμεων. Για το λόγο αυτό, ο Κασσελάκης έχει επιλέξει να κινηθεί στην παρούσα φάση πατώντας πολιτικά στα ίδια θέματα, στα οποία επένδυσε και προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας: δηλαδή την ακρίβεια αλλά και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν είναι τυχαία ούτε η προχθεσινή πρωτοβουλία του να επισκεφθεί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργιάδη λένε, ούτε όσα είπε χθες μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Βεβαίως, ο Στέφανος Κασσελάκης, μετέχοντας ενεργά στις προεκλογικές εκστρατείες ενόψει των αναμετρήσεων της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου, διαπίστωσε από πρώτο χέρι – και του το υπενθυμίζουν καθημερινώς και διάφοροι ψύχραιμοι σύμβουλοί του – ότι το θέμα των υποκλοπών δε συγκίνησε την ελληνική κοινωνία. Κι όμως, για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει και την ακρίβεια, ώστε να δείξει πως ασχολείται και με τα θέματα τα οποία έδωσαν την μεγάλη νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη – δηλαδή τα ζητήματα που αφορούν στην τσέπη του καθενός μας.

Σε γραμμή... Τσίπρα

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, ο λόγος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις υποκλοπές δεν σχετίζεται μόνο με τις νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις που δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση και ενδεχομένως να τροφοδοτούν και νέα τροπή της έρευνας, αλλά ταυτοχρόνως είναι η πολιτική πλατφόρμα στην οποία πατά ο Αλέξης Τσίπρας. Με άλλα λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντάει εμμέσως πλην σαφώς στους εσωκομματικούς επικριτές του πως δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν δήλωνε ότι «παραμερίζει για να περάσει το νέο κύμα στον ΣΥΡΙΖΑ». Και αυτό παρά το γεγονός ότι στους κύκλους περί τον πρόεδρο του κόμματος έχει σχεδόν προεξοφληθεί ότι είτε σε μιάμιση εβδομάδα, στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, είτε τον Φεβρουάριο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα... παραμερίσει και μία μερίδα στελεχών. Και δεν θα παραμερίσει για να περάσει το νέο κύμα, όπως έκανε ο πρώην πρωθυπουργός αλλά για να φτιάξει ένα άλλο, πολιτικό φορέα, ασφυκτιώντας να συνυπάρχει με το Στέφανο Κασσελάκη και τη νέα ηγετική ομάδα...
https://www.matrix24.gr/2023/11/me-enan-antimitsotakismo-xechniete/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...