Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Τι δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» και την Αλεξάνδρα Καϋμένου, μιλά με το δικό της άμεσο τρόπο για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για το μέλλον της πραγματικής Αριστεράς, και για την Πλεύση Ελευθερίας από την οποία αποκλείει όσους επέβαλαν χαράτσια, πλειστηριασμούς, καταστολή, περικοπές και μνημόνια. Περιγράφει την περίπτωση Κασσελάκη ως αποκαλυπτική και την κατάσταση ως αναμενόμενη, αλλά και γελοιογραφική. 
Ταυτόχρονα, μιλά για ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπατήθηκαν και τώρα αποχωρούν, χωρίς να στήριξαν ποτέ τη νεοφιλελεύθερη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, και ξεκαθαρίζει ότι τους καταλαβαίνει και μπορεί να συνομιλεί με όσους παρέμειναν καθαροί. Μιλά για τις οργανωμένες επιθέσεις που δέχθηκε η ίδια και η Πλεύση Ελευθερίας προεκλογικά και που ανέκοψαν την δημοσκοπική της άνοδο και υπόσχεται: «Αυτή τη φορά δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν τέτοια παιχνίδια», κοιτώντας με αισιοδοξία το δρόμο προς τις Ευρωεκλογές.


Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε προ πολλού να είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας, όπως ξεκίνησε, και έγινε ένα κόμμα συμφερόντων, τακτικισμών και επικοινωνιακών παιχνιδιών. Εφάρμοσε την πιο δεξιά πολιτική, στο όνομα της Αριστεράς, στην πλάτη ανθρώπων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την κοινωνία. […] Οπότε ήταν μοιραίο να οδηγηθεί κάποτε σε παρακμή και διάλυση. Βέβαια, αυτό συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο θορυβώδη και γελοιογραφικό τρόπο, αφού η περίπτωση Κασσελάκη αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Τσίπρα και της ομάδας του, που δεν δίστασαν να προωθήσουν και να τοποθετήσουν έναν άσχετο στην κορυφή του κόμματος, για να μην αφεθεί η διοίκησή του και η χρηματοδότησή του εκτός του πεδίου ελέγχου τους».

Στο ερώτημα για το αν θα μπορούσε η Πλεύση Ελευθερίας να «υιοθετήσει» στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «η Πλεύση Ελευθερίας είναι ανοιχτή σε καθαρούς ανθρώπους, που δεν έβαλαν πλάτη στα μνημόνια και στη δεξιά πολιτική επίθεσης στην κοινωνία, με φόρους, χαράτσια, περικοπές, πλειστηριασμούς, καταστολή, περιστολή ελευθεριών. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που φεύγουν ή που σκέφτονται να φύγουν και με αυτούς μπορούμε να έχουμε επαφή και συνεργασία».

Τόνισε πως «η Αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την κοινωνία. Γι’ αυτό και η Πλεύση Ελευθερίας γεννήθηκε και πορεύθηκε όχι με μέλημά της να αναστυλώσει την Αριστερά, αλλά με πρόταγμά της να στηρίξει την κοινωνία, να την ενώσει και να της δώσει τη δύναμη να παλέψει. Δεν απεμπολούμε το σύνθημά μας “Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά”, με το οποίο προσκαλούμε κοντά μας όλους τους πολίτες. Όπως δεν απεμπολούμε τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, που είναι εγγεγραμμένες στην ιδρυτική μας διακήρυξη και στις πράξεις μας. Οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς είναι κομμάτι της ψυχής και της δράσης μας».

Στο ερώτημα της Α. Καϋμένου σχετικά με τις ευρωεκλογές δήλωσε πως η Πλεύση Ελευθερίας «βάζει τον πήχη ψηλά. Θέλουμε η Πλεύση Ελευθερίας να καταγράψει και εκλογικά και να ξεπεράσει τη δυναμική που ξεκίνησε να διαμορφώνεται την περασμένη άνοιξη, με γεωμετρική, αλματώδη αύξηση, που κάποιοι την ανέκοψαν με τις γνωστές, οργανωμένες και πληρωμένες επικοινωνιακές επιθέσεις, στέλνοντας τον κόσμο σε άγνωστα νερά και στην αποχή. Αυτή τη φορά δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν τέτοια παιχνίδια. Έχουμε άλλωστε ήδη καταγράψει το πιο διακριτό κοινοβουλευτικό αποτύπωμα, με ταυτόχρονη κοινωνική και κινηματική παρουσία, σε αυτή τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Η Πλεύση Ελευθερίας, με τους λιγότερους βουλευτές, είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική παρουσία και με την εντονότερη, συνεπέστερη και ουσιαστικότερη αντιπολιτευτική δράση. Ο κόσμος το βλέπει, παρά τον μιντιακό περιορισμό, και το εκτιμά. Και μέχρι τις ευρωεκλογές, η εκτίμηση αυτή θα μετατραπεί σε αισθητή σύμπραξη και ισχυρή εμπιστοσύνη».

Όσο για το πώς βλέπει το μέλλον της Αριστεράς απάντησε: «Με αισιοδοξία. Είναι μια ιστορική στιγμή συνειδητοποίησης. Από τη μία, χάρη στο γκροτέσκο παράδειγμα Κασσελάκη γίνεται ορατό και χειροπιαστό ότι ο Τσίπρας, η παρέα του και το μόρφωμα στο οποίο μετασκευάσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Η συνειδητοποίηση είναι σημαντική, γιατί για πολλά χρόνια ο κόσμος παραμυθιάστηκε ότι αυτοί είναι αριστεροί και έχασε την εμπιστοσύνη του στην Αριστερά και την ελπίδα του. Από την άλλη, με την πολιτική της κυβέρνησης και την ανυπαρξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται συνειδητή η κοινωνική αναγκαιότητα ύπαρξης και ενίσχυσης της πραγματικής Αριστεράς. Η Αριστερά ταυτίζεται με την κοινωνία, με τις κοινωνικές ανάγκες, με τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, των Δικαιωμάτων, της Ισότητας, της Αξιοπρέπειας».
https://www.matrix24.gr/2023/11/h-zoi-konstantopoulou-sta-parapolitika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...