Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Στόχος, η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Έτοιμο να εμφανιστεί ως η κύρια αντιπολίτευση στην χώρα, δηλώνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που εργάζεται μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση, εκτιμώντας ότι σε βάθος χρόνου η ικανότητά του να παίξει στην πραγματικότητα τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω και ατύπως, θα είναι πασιφανής.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθεί να αναδεικνύει διαρκώς, εντός και εκτός Βουλής, μεγάλα θέματα, θέτοντας αυτό την κοινωνική ατζέντα, που θα ήθελε κάθε πολίτης να ακούσει, αλλά και να δει να υλοποιείται στην πράξη. Μεταξύ των θεμάτων που ανοίγει, η Υγεία, η Ακρίβεια, το Στεγαστικό, η Παιδεία και η Αγροτική Πολιτική, πάντα με θέσεις και προγραμματικές προτάσεις, πλήρως επεξεργασμένες από πριν και εμπλουτισμένες με θέσεις ειδικών, αλλά και απλών πολιτών, αφού είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μαζί τους. Την ίδια ώρα, ασκεί πραγματική αντιπολίτευση, με ενδεικτικό παράδειγμα το τελευταίο διάστημα το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για το οποίο στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι πλήττει οριζόντια τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαβεβαιώνουν ότι δεν περιμένουν να ‘εισπράξουν’ οφέλη από τα εσωτερικά προβλήματα άλλων πολιτικών χώρων, και πάντως σε καμία περίπτωση δεν περιμένουν να φθαρεί από μόνη της η κυβέρνηση. Κοντολογίς, δεν πιστεύουν και δεν ποντάρουν στη λογική του ‘ώριμου φρούτου’. «Καταθέτουμε συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις, συνομιλούμε με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς που αυτή τη στιγμή πλήττονται από την πολιτική του κ.Μητσοτάκη, με στόχο να διαμορφώσουμε μία αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», δήλωσε χθες, μιλώντας στον Real FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του στο εξής. Την ίδια ώρα, περιέγραψε ως στόχο της Χαριλάου Τρικούπη, να δημιουργήσει, μέσα από τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για ευρείες κοινωνικές συγκλίσεις, μία νικηφόρα προοπτική, που θα εκφραστεί με υψηλά ποσοστά.

Σε κάθε περίπτωση, επέμεινε στην αυτόνομη πορεία του κόμματός, του αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επιμέρους θέματα, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και περιγράφοντας ως ευκταία τη σύγκλιση του ΠΑΣΟΚ με κοινωνικές δυνάμεις που κινούνται στον προοδευτικό χώρο.
https://www.matrix24.gr/2023/11/stochos-i-enallaktiki-protasi-diakivernisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...