Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση

Φουλ επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σε μία προσπάθεια να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση, αλλά και να εδραιωθεί στην συνείδηση των πολιτών ως τέτοια.

Υποκριτική χαρακτήρισε την στάση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της απόδοσης ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας. Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι είναι «χρέος της ελληνικής Πολιτείας απέναντι στα θύματα και τις οικογένειές τους, να διερευνηθεί το έγκλημα και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι τυχόν έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη».
Την ίδια ώρα, ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα φορολογικό νομοσχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, κατήγγειλε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θυμίζοντας ότι προεκλογικά το κυβερνών κόμμα έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ θα φορολογούσε, αν έβγαινε, τους πολίτες. «’Γλίτωσε’ ο κόσμος που δεν βγήκε το ΠΑΣΟΚ κι έβαλε τη φορολογία η ΝΔ», είπε, με αρκετή δόση ειρωνείας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Action 24, περιγράφοντας περίπου ως πάγια πρακτική της κυβέρνησης να κάνει διαφορετικές εξαγγελίες από τα νομοσχέδια που καταθέτει στη Βουλή, και παραπέμποντας στο γνωστό ανέκδοτο με τον Χότζα. Ο ίδιος, κατήγγειλε ότι εδώ και πέντε χρόνια η κυβέρνηση αδυνατεί να συνδέσει τα POS με τις ταμειακές μηχανές και ως εκ τούτου, σημείωσε ότι δεν μπορεί να μιλά για την φοροδιαφυγή και την καταπολέμησή της.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ξέρουν καλά ότι ο κόσμος θα τους ψηφίσει, εφόσον τους ψηφίσει, για την αξιοπιστία τους. «Μας δεσμεύει όλους η δήλωση του Προέδρου μας, και η απόφαση του συνεδρίου ότι στο ΠΑΣΟΚ δε θα επιστρέψουν γενίτσαροι. Ο κόσμος θα μας ψηφίσει για την αξιοπιστία μας. Δε θα μας ψηφίσει επειδή κάποιοι πηγαινοέρχονται στα κόμματα. Αυτό είναι ένα κόμμα σούπερ μάρκετ και το πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα», είπε ο κ.Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας πως αν θέλουν τα κόμματα να αλλάξουν τις δομές τους και να έχουν αξιοπιστία, σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να αλλάξουν και τη λογική τους. Έκρουσε, πάντως, τον κώδωνα του κινδύνου και προς το εσωτερικό του κόμματός του, τονίζοντας πως το επόμενο χρονικό διάστημα, αν το ΠΑΣΟΚ δε μπορέσει να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει, θα έχουμε μια μεγαλύτερη κρίση στο χώρο της αντιπολίτευσης, το οποίο θα είναι προβληματικό για τη χώρα.
https://www.matrix24.gr/2023/11/pir-omadon-stin-kivernisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...