Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Τι συμβαίνει στο MEGA

Οι εκδότες μέτοχοι προσπαθούν να ετοιμάσουν επιστολή προς τις τράπεζες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 17,5 εκατ.- Σταθερή απόφαση του Ομίλου Βαρδινογιάννη να συμμετάσχει  εφόσον πράγματι ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι

Σε ιδιαίτερα κρίσιμο και λεπτό σημείο βρίσκονται οι εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον του MEGA Channel, καθώς αυτές τις ώρες είναι σε εξέλιξη η ύστατη διαπραγμάτευση για τη διάσωση του καναλιού.

Σήμερα το πρωί συνεδρίασε το ΔΣ της Τηλέτυπος σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο
κανάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Πεφάνης, πρώην εκτελεστικός διευθυντής ενημέρωσε το ΔΣ για το πώς έχει η κατάσταση, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πως πρέπει όλοι να δεσμευτούν στις τράπεζες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ., οι κ.κ. Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. και ο κ. Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και επανήλθε στη συνέχεια από το γραφείο του, από όπου και ενημέρωσε ότι μπορεί να εισφέρει  5 εκατ. Επισημαίνεται ότι παραμένει σταθερή η πρόθεση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με το ποσό που της αναλογεί στο ακέραιο, ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας Βαρδινογιάννη καθίσταται σαφές  ότι « ακόμα κι αύριο το πρωί και εφόσον τηρηθούν τα συμπεφωνημένα με τους υπόλοιπους μετόχους η πλευρά Βαρδινογιάννη θα καταβάλλει αυτομάτως σε μετρητά όλο το ποσό (5 έως 7 εκατ.) που της αναλογεί». Οι ίδιες πηγές πάντως εξέφραζαν  ερωτηματικά για το αν κάποιοι εκ των υπολοίπων μετόχων πράγματι εννοούν τα περί συμμετοχής τους στην αύξηση ή απλώς το διακινούν για λόγους εντυπώσεων.

Αυτή την ώρα καταβάλλεται προσπάθεια να συνταχθεί πρακτικό, με το οποίοι οι μέτοχοι θα δεσμεύονται για τα παραπάνω ποσά των 17,5 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών. Σε περίπτωση που αυτό γίνει εφικτό τότε το πρακτικό θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν το σχετικό αίτημα θα γίνει αποδεκτό και όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποδεχτούν εάν δεν υπάρχει και δέσμευση για τα χρήματα που απαιτούνται για την άδεια.

Προς το παρόν τίποτε δεν έχει κριθεί, ενώ έκδηλη είναι η αγωνία των εργαζομένων που έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται έξω από τον σταθμό.

Συμπαράσταση από τους Ελληνες Σκηνοθέτες
Στο πλευρό των εργαζομένων στο Mega Channel τάσσεται η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Σε ανακοίνωση- παρέμβαση που εξέδωσε σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «επαναλαμβάνεται το ανεπίτρεπτο φαινόμενο σε ιδιωτικά κανάλια να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες, ενώ με αυτοθυσία κρατούν τους σταθμούς ανοικτούς. Είναι απαράδεκτο και προσβολή του πολιτισμού μας να εμπαίζονται και να βασανίζονται αυτοί που με το μόχθο τους και τη δουλειά τους, στήσανε αυτούς τους σταθμούς για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του ελληνικού λαού».

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών διερωτάται μάλιστα, εάν, «στο νέο καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών, σαν απαραίτητη προϋπόθεση θα υπάρχει πρωτεύων όρος απαράβατος η πληρωμή στην ώρα τους όλων των εργαζομένων στους σταθμούς».
 http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...