Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Ικανοποιημένοι με τη συμφωνία του Eurogroup οι Ζ.Κ. Γιουνκέρ και Ν. Τουσκ

Ικανοποίηση εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για τη συμφωνία του Eurogroup.
Μιλώντας στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο των εργασιών των G7, ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε πως «είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» και υπενθύμισε ότι στην περσινή Σύνοδο των G7, η Ελλάδα ήταν «το πιο δραματικό θέμα στην ημερήσια διάταξη». «Σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί» σημείωσε και επισήμανε  ότι «τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά
υπόψη».
Από την πλευρά του, ο κ. Τουσκ υποστήριξε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την Ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα» πρόσθεσε και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει».

http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΗ: Αυτές τις αλλαγές θα δείτε στους λογαριασμούς που θα έρθουν -Προσοχή με το πάγιο

Διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τα νέα ευνοϊκά μέτρα, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΕΗ και αφορούν τις χρεώσεις κ...