Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Τα δύσκολα πέρασαν λένε στην κυβέρνηση και ετοιμάζουν αντεπίθεση

Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν για το Μέγαρο Μαξίμου σκέτη κόλαση. Οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κράτησαν πολύ περισσότερο καιρό από όσο υπολόγιζαν και τα πλέον απαισιόδοξα στελέχη της, ενώ η παρατεταμένη κουβέντα σχετικά με νέα μέτρα που θα φορτώνονταν οι φορολογούμενοι -όπου πολλά από αυτά έγιναν πράξη- έφεραν την κυβέρνηση σε δυσμενή θέση. Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βίωναν συχνά την αγανάκτηση των πολιτών, που σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις ξεπέρασαν και τα συνηθισμένα πλαίσια. 

Πλέον, σε Ηρώδου Αττικού και Κουμουνδούρου, θεωρούν ότι τα πολύ δύσκολα πέρασαν και ότι υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά και πολιτικά εργαλεία που θα μπορέσουν να δώσουν πνοή στην πραγματική οικονομία και να αλλάξουν το κλίμα προς όφελος τους. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν πως η παρούσα συγκυρία είναι η ιδανική ώστε να ξεκινήσουν την δική τους επικοινωνιακή αντεπίθεση. Άλλωστε, το γεγονός πως αρκετές θετικές κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει δεν βρίσκουν τον χρόνο που οι ίδιοι θα επιθυμούσαν στις στήλες των εφημερίδων και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες που γκρινιάζουν αρκετοί υπουργοί στις συσκέψεις τους με τον Πρωθυπουργό,  ρίχνοντας πάντως την κύρια ευθύνη στη "διαπλοκή". 
Για τον λόγο αυτό, η καμπάνια έχει σχεδιαστεί κεντρικά από το επιτελείο του Μαξίμου. Το πρώτο που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση, είναι να επικοινωνήσει στον κόσμο τα θετικά που πηγάζουν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Δηλαδή πως αρκετά χρήματα θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία. Παράλληλα, θέλουν να αναδείξουν τη σημασία των ρυθμίσεων για το χρέος και πως αυτό θα βοηθήσει στο να χαλαρώσει η θηλιά γύρω από τον λαιμό της χώρας. 
Δεύτερο στόχο αποτελεί η ολομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, θέλουν να παρουσιάσουν τις κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε ετών σαν τον καθοριστικότερο παράγοντα για την διάλυση της οικονομίας. Μάλιστα, θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί το κόμμα της αξιωματική σαν το alter ego των δανειστών στην Αθήνα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξουν πως ενώ στο εσωτερικό ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε, στο εξωτερικό εμφανίζεται σαν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της λιτότητας. 
Πάντως, στο Μαξίμου γνωρίζουν πως το έργο τους είναι πολύ δύσκολο, καθώς υπάρχει μεγάλη απογοήτευση σε αρκετούς ψηφοφόρους που θεωρούν πως διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους από τις επιλογές της κυβέρνησης από το δημοψήφισμα και μετά.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...