Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Άδειασε η Ειδομένη, γέμισε σκηνές το Πολύκαστρο

Σε διάφορα σημείαστο Πολύκαστρο Κιλκίςέχουν μεταφέρει τις σκηνές τουςχιλιάδες πρόσφυγες μετά την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης. Αρνούμενοινα μεταβούν στους νέους χώρους φιλοξενίας, περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, έχουν γεμίσει ασφυκτικά τα δύο βενζινάδικα στο Πολύκαστρο και τον χώρο έξω από το ξενοδοχείο PLAZA, λίγα χιλιόμετρα μακριάαπό τα σύνορα.  Πολλοί αγρότες της περιοχής έχουν εντοπίσει καταυλισμούς προσφυγικούς καταυλισμούς σε χωράφια και σε διάφορα άλλα σημεία, δίπλα στην Ειδομένη. 

 Πάντως, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης και του καυταλισμούπου έστησε η Ύπατη Αρμοστεία μαζί με άλλες οργανώσεις δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Οι ΜΚΟ αρχίζουν να απομακρύνουν τις σκηνές τους/. 
 «Εχουμε ξεκινήσει να ξεστήνουμε τις σκηνές και να αποσυναρμολογούμε τον εξοπλισμό μας ενώ παράλληλα, μαζεύουμε όσα αντικείμενα άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αφού καθαριστούν, όπως παιδικά καροτσάκια ή κουβέρτες» ανέφερε στο ΑΜΠΕ η Στέλλα Νάνου από την Ύπατη Αρμοστεία. 
 Πάντως, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν να βρίσκονται στη γύρω περιοχή και κυρίως στους άτυπους καταυλισμούς που βρίσκονται στο Πολύκαστρο, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους. Στα συγκεκριμένα σημεία επιχειρούν και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας ενώ, όπως ξεκαθάρισε η κ. Νάνου, γίνεται αξιολόγηση των αναγκών στους νέους χώρους φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μητσοτάκης: Σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορωνοϊού

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε απ...