Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σχέδιο 100 ημερών από τον Τσίπρα με ταυτόχρονη αλλαγή ατζέντας

Σχέδιο 100 ημερών για την αναμόρφωση της χώρας (τηρουμένων των αναλογιών) με ταυτόχρονη αλλαγή ατζέντας... πυροδοτεί τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, αρχής γενομένης από την επικείμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο στόχος προφανής, η χώρα να αρχίζει να ζει μέσα σε μια κανονικότητα και η κυβέρνηση να κυβερνά, χωρίς τους αστερίσκους των δανειστών.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέλος της περιόδου των 100 ημερών συμπίπτει με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκεί όπου οι πάντες (επιχειρηματικός κόσμος και πολίτες) έχουν
στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην παρουσίαση της κυβέρνησης κατά κύριο λόγο. Εκεί όπου, με άλλα λόγια, ο Αλ. Τσίπρας εκτός από εξαγγελίες, θέλει να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κάνει και έναν εντυπωσιακό απολογισμό του τριμήνου που θα έχει εν τω μεταξύ μεσολαβήσει.
Για το λόγο αυτό... «ξεχάστε τις διακοπές» είναι το μήνυμα του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προς τα μέλη του Κοινοβουλίου, αφού περί τα 10 νομοσχέδια αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφισθούν μέσα στο καλοκαίρι. Με πρώτο, από βδομάδα, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που φέρει τη σφραγίδα του Γιώργου Σταθάκη, στο οποίο έχει ...ποντάρει πολλά η κυβέρνηση. 
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδια που από τη μια στόχο θα έχουν το... αυγάτισμα των δημοσίων εσόδων και από την άλλη θα ενισχύουν το αίσθημα δικαιοσύνης στους πολίτες. Τα νομοσχέδια για τις αδήλωτες καταθέσεις και την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, ενώ έτοιμο είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα. 
Υπάρχουν συγχρόνως νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο, όπως το νομοσχέδιο Φίλη για την παιδεία, μετά τον προηγηθέντα διάλογο. Αλλά και, φυσικά, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη «θεσμοθέτηση ενός νέου, αποτελεσματικού και καθολικού συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας», όπως το είχε περιγράψει ο πρωθυπουργός στην προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Θα κατατεθούν, τέλος, και νομοσχέδια θεσμικού περιεχομένου, όπως για το «νέο Καλλικράτη», τη Δημόσια Διοίκηση, την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...