Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Στην κυβέρνηση βλέπουν επίθεση συμφερόντων

Δεύτερες σκέψεις για το πολιτικό κλίμα της θερινής περιόδου φαίνεται πως επικρατούν νωρίς νωρίς στους κυβερνητικούς κύκλους. Η ευφορία για την επικείμενη -ουδείς φοβάται το αντίθετο- λήξη της διαπραγμάτευσης και άρα, την προσδοκία για ήρεμες πολιτικά, ημέρες αντικαθίστανται από το σκληρό ροκ που φαίνεται πως συντηρούν αντιπολίτευση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης.  Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν την πεποίθηση ότι οι αντίπαλοί τους δεν θα τους αφήσουν να …ησυχάσουν και ότι θα κάνουν το παν, προκειμένου να «ανατρέψουν» την κυβέρνηση Τσίπρα. «Κάθε μέρα που
παραμένει αυτή η κυβέρνηση, ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα», μας έλεγε κυβερνητικό στέλεχος. Μάλιστα,  οι επικείμενες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά και η μεταρρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, είναι πολύ καλοί λόγοι για τη «διακοπή» της άσκησης κυβερνητικών ευθυνών από τους ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες, σύμφωνα με το συνομιλητή μας. 
Και χθες, λοιπόν, το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε… κόκκινο, πρώτα από όλα με τη διάταξη για τις off shore. Χωρίς να υπεισέρχεται κανείς στην ουσία αλλά και τι ίσχυε πριν το επίμαχο νομοθέτημα, το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους στη ΝΔ, με αναφορές στον Σταύρο Παπασταύρου και το «παρεάκι με τους (‘γαλάζιους’) εκβιαστές». Αναμένεται πάντως να δοθεί συνέχεια στο θέμα από την κυβέρνηση σήμερα, που αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δώσει και άλλες απαντήσεις. Το μότο, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε θέματα διαφθοράς» είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλει επ’ ουδενί να χαρίσει το ηθικό του πλεονέκτημα. 
Ενδεικτικό ακόμη, της …μάχης που έχει να δώσει η κυβέρνηση ήταν και ένα περιστατικό που επίσης συνέβη μέσα στο Σαββατοκύριακο και απασχόλησε και αυτό τα μέσα ενημέρωσης (σε μικρότερο, ασφαλώς, βαθμό). Οι «αποδοκιμασίες» κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη γενέτειρά του, την πόλη της Καλαμάτας, δεν υπήρξαν ποτέ! 
Για την ακρίβεια, όποιος δει το βίντεο που αποτυπώνει στην ένταση, εκείνος που προκαλεί την μήνιν των παρευρισκομένων ήταν ένα μέλος του ΕΠΑΜ που έκανε παρέμβαση κατά του υπουργού Εργασίας. Αλλά «τα Μέσα έκαναν το άσπρο, μαύρο», σχολίασε μέσω twitter ο Γ. Κατρούγκαλος.
Θερμό καλοκαίρι, συνεπώς!
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...