Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Τσίπρας: Μείωση μισθών & απολύσεις θέλει ο Μητσοτάκης – Τι είπε για ΕΚΑΣ, μισθολόγια

Το «στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης»παρατήρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι η συμφωνία η οποία τίθεται σε εφαρμογή «είναι η συμφωνία που ψηφίσατε»«Ταυτίζεστε με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών» επιτέθηκε στη ΝΔ και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο τηςΚυριάκο Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε: «Θα μειώνατε στο μισό μισθούς και συντάξεις. Θα κλείνατε σχολεία και νοσοκομεία», για να συμπληρώσει: «Λέτε ότι
δεν θα βαζατε φόρους αλλά θα μειωνατε δαπάνες. Δηλαδή και θα κάνατε απολύσεις».
«Μιλάμε για την Ελλάδα κι εσείς στενοχωριέστε που καταφέραμε να αποτρέψουμε επιπλέον μέτρα», πρόσθεσε για να κατηγορήσει την ΝΔ ότι «πασχίζετε να βγάλετε τον ελληνικό λαό ηλίθιο».
ΕΚΑΣ και Μισθολόγια
«Σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε αδικίες», τόνισε επανειλημμένα ο κ. Τσίπρας πριν αναφερθεί στο ΕΚΑΣ. «Είναι μεγάλη αδικία εμείς που έχουμε δεσμευθεί ότι δεν θα μειώσουμε ούτε ευρώ από τις κύριες συντάξεις να συζήτουμε αναδρομικά αυτές τις αποδοχές», είπε για να καταλήξει: «Ε, δεν θα το κάνουμε».
Όσον αφορά το «πάγωμα» στα ειδικά μισθολόγια, αναφέρθηκε στη δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη βρεθεί ισοδύναμα.
«Τα χρήματα αυτά υπάρχουν στα 700 εκατ. πλεόνασμα και δεν θα προχωρήσουμε στο “πάγωμα” των ωριμάνσεων γιατί αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τη ζωή τους για την ασφάλεια της χώρας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Ταμείο
«To Tαμείο δεν ξεπουλά, αλλά έχει τη δυνατότητα να παράξει αξίες», σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Υπερταμείο, διευκρινίζοντας ακόμη ότι «από τα έσοδα του Ταμείου, το 50% θα πάει για την αποπληρωμή του χρέους και το άλλο 50% στην ανάπτυξη».
Όσον αφορά τους εργαζόμενους σε δημόσιους οργανισμούς, δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στις ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο Ταμείο.
«Ο λαός είπε: “και δυσκολίες αντέχουμε αρκεί να μη γυρίσουν πίσω αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα”», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αφιέρωσε το μισό της ομιλίας του σε ύβρεις, ενώ σχολίασε την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έκανε λόγο για μία «νέα συμφωνία» με στόχο να επιτευχθεί ανάπτυξη 4% και να συμφωνηθεί πλεόνασμα 2%. «Οι κυβερνήσεις σας κατάφεραν το αντίθετο», είπε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε: «Πού ήσαστε τόσο καιρό και δεν μας λέγατε ότι η λύση είναι χαμηλότερα πλεονάσματα και υψηλότερη ανάπτυξη;».
Εκλογές
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019 και υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα ηττηθεί.
Επανέλαβε επίσης ότι οι προβλέψεις θέλουν το 2016 να «κλείνει» με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Η απομείωση του χρέους είναι ένα στοίχημα που την Τρίτη πάει να γίνει πραγματικότητα»,είπε μεταξύ άλλων ενόψει του Eurogroup.
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...