Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Πούτιν: Το πετρέλαιο των τζιχαντιστών περνάει μέσα από την Τουρκία


«Το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους περνάει μέσα από την Τουρκία και η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να υπερασπιστεί η Άγκυρα αυτά τα αποθέματα πετρελαίου», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας πως η Μόσχα έχει πλέον περισσότερες πληροφορίες για τη διακίνηση του πετρελαίου των τζιχαντιστών μέσα από το τουρκικό έδαφος. Παράλληλα επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της  Συνόδου για το κλίμα στο Παρίσι, παρά την επιθυμία της Άγκυρας.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού,
τονίζοντας πως επιθυμεί ακόμα τη δημιουργία ενός ευρύ συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών. «Πάντα το υπερασπιζόμασταν αυτό, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, όταν κάποια χώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις για να πετύχει τους στόχους της» ξεκαθάρισε.
Για την επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία είπε πως «όλοι μας θλιβόμαστε και εμένα με λυπεί καθώς προσωπικά έκανα αρκετές προσπάθειες για την ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων». «Αλλά προβλήματα όντως υπάρχουν και έχουν ανακύψει εδώ και αρκετό καιρό και προσπαθούμε να τα επιλύσουμε μέσα από διάλογο με τους τούρκους ομολόγους μας», επισήμανε.
Σχολιάζοντας τις συνομιλίες που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε: «Συζητήσαμε κυρίως για τη Συρία και το πού πρέπει να είναι το κέντρο της προσοχής μας. Η συζήτηση περιστράφηκε σε έναν κατάλογο οργανώσεων που θεωρούμε τρομοκρατικές, έναν κατάλογο οργανώσεων που εκπροσωπούν το 'υγιές' κομμάτι της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και τις τακτικές των κοινών μας ενεργειών στο πολιτικό πεδίο.  Σε γενικές γραμμές, εκτιμώ πως υπάρχει μια κατανόηση για την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούμε».
«Αν μιλάμε για την ανάγκη μιας πολιτικής επίλυσης, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για ένα Σύνταγμα, για τη διεξαγωγή νέων εκλογών και την διασφάλιση της εποπτείας των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε.
 http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου