Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Πτώση του ευρώ στα επίπεδα του 2002 βλέπουν οι αναλυτές

Οι επενδυτές που 'ποντάρουν ' στο απαισιόδοξο σενάριο για τις προοπτικές του ευρώ, εκτιμώντας πως το νόμισμα θα επεκτείνει τις απώλειες των τριών τελευταίων μηνών έναντι του δολαρίου, ενδέχεται να λάβουν τη στήριξη που προσδοκούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μετά και από τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.Το ευρώ υποχώρησε για πέμπτη φορά σε διάστημα έξι ημερών, μετά από τα νέα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος στο
0,1% τον Νοέμβριο, απογοητεύοντας τους αναλυτές που προέβλεπαν αύξηση.
Μάλιστα και οι 53 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν πως η ΕΚΤ, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, θα προβεί σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομία της Ευρωζώνης.
Η ABN Amro Bank NV, η Barclays Plc και η Bank of America Corp. rsquo;s Merrill Lynch προβλέπουν πως το 2016, το ευρώ θα υποχωρήσει στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2002.
Ο Lee Hardman της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. παρατηρεί πως η ΕΚΤ έχει διαμηνύσει ξεκάθαρα πως δεν προτίθεται να δεχθεί περισσότερες αρνητικές εκπλήξεις σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό, εκτιμώντας πως την Πέμπτη ο Draghi θα ανακοινώσει επέκταση της πολιτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ έχει δεσμευτεί πως θα δρομολογήσει οποιοδήποτε μέτρο κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης, καλλιεργώντας προσδοκίες για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση. Μερίδα αναλυτών εκφράζει αμφιβολίες ως προς την πρόθεση του Draghi να υλοποιήσει όντως τις υποσχέσεις του. Πάντως, ο Shusuke Yamada από τη Merrill Lynch στο Tokyo, σημειώνει πως στο παρελθόν, ο Draghi έχει ανακοινώσει μέτρα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών, επομένως είναι δύσκολο να 'ποντάρει ' κανείς στο αντίθετο σενάριο.
Σημειωτέον πως τη Δευτέρα, το ευρώ υποχώρησε κατά 5,5% στα 1,0558 δολάρια, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν σημειωθεί από τα τέλη του Αυγούστου, ενώ σήμερα σημειώνει πτώση 0,4% στα 1,0594 δολάρια.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...