Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Θέσεις μάχης στον ακήρυχτο πόλεμο της ΝΔ


Οι αμφισβητίες της ηγεσίας Σαμαρά φέρονται να έχουν βάλει στην άκρη, προσωρινά, τις προσωπικές τους επιδιώξεις, κινούμενοι συντονισμένα προκειμένου να επιβάλλουν τη σύγκληση του Συνεδρίου του κόμματος. Δένδιας, Στυλιανίδης, Χατζηδάκης, Μπακογιάννη, κυρίως, αλλά και οι Σαλμάς, Χαρακόπουλος, Τζαβάρας, Γκιουλέκας, Βλάχος, Καραμανλή εμφανίζονται να έχουν διακόψει κάθε επαφή με την ηγετική ομάδα και, αντιθέτως, επιδιώκουν να συντονιστούν στη δημιουργία μετώπου έναντι του κ. Σαμαρά. Στόχος είναι είτε η απευθείας αμφισβήτησή του στην Κοιν. Ομάδα, είτε η δημοσιοποίηση κοινής διακήρυξης που θα ζητά τη σύγκληση του Συνεδρίου του κόμματος.
Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται και πολλά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, δηλαδή πρώην
βουλευτές, κομματικοί, στελέχη της αυτοδιοίκησης, της Νεολαίας, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα οι επιμέρους ζυμώσεις να έχουν λάβει χαρακτήρα συγκροτημένης αμφισβήτησης ή να συνδέονται ευθέως με τις αναζητήσεις των κοινοβουλευτικών.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς – που είδε χθες τον κυριακάτικο τύπο να... προαναγγέλλει την αμφισβήτησή του – επιμένει ότι ο ίδιος αποτελεί εγγύηση για το κόμμα και, παράλληλα, μέσω συνεργατών του βάλλει κατά των αμφισβητιών ως υπονομευτών της παράταξης και, τελικά, υποστηρικτών της κυβέρνησης Τσίπρα. Η «προεδρική φρουρά», η οποία έλκει και την όποια δύναμή της σε επίπεδο εσωκομματικών ισορροπιών από τις μετεκλογικές μεταγραφές των Κυρ. Μητσοτάκη (κοινοβ. Εκπρόσωπος) και Μιλτ. Βαρβιτσιώτη (Γραμ. Πολιτικού Σχεδιασμού) εκτιμά ότι για τους επόμενους μήνες η κατάσταση στο μέτωπο με τους πιστωτές θα παραμένει, εν πολλοίς, ρευστή και, συνεπώς, ουδείς νομιμοποιείται να εγείρει θέμα ηγεσίας τώρα.
Στον αντίποδα, οι αμφισβητίες μοιάζουν να θέλουν επιταχύνουν, επιδιώκοντας άμεση έναρξη των διαδικασιών.
Κρίσιμη παράμετρος αναμένεται να είναι και η στάση που θα τηρήσει η Ν.Δ., εφόσον η κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία. Δεν αποκλείεται, δε, αυτή η κρίσιμη επιλογή να διαμορφώσει και το πεδίο της σύγκρουσης στην αξιωματική αντιπολίτευση. Γιατί; Διότι, ήδη, πολλά στελέχη, αρκετοί εκ των οποίων στο ευρύτερο επιτελείο του κ. Σαμαρά, τάσσονται υπέρ της θετικής στάσης και της στήριξης της συμφωνίας. Στον αντίποδα, στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Προέδρου η άποψη είναι «να τους κάνουμε ό,τι έκαναν» και προκρίνει την αρνητική ψήφο.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...