Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

«Γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς» ο Ιερώνυμος

Το μέτωπο που έχει ανοίξει η «Αυγή» με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, συνεχίζει σήμερα η εφημερίδα με δύο άρθρα της, με τα οποία επιτίθεται σφοδρά στον κ. Ιερώνυμο, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
Σε άρθρο της με τίτλο «Ιερές αγελάδες», στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι εκβίασε τον πρωθυπουργό για την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, χαρακτηρίζοντάς τον «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς». «Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο «γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την "πνευματική" του
Σεραφείμ, του Άνθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσ
ποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον», αναφέρει ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων. 
Στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος του άρθρου του Θανάση Καρτερού «ο Φίλης και οι φιλικοί» όπου αναφέρεται ότι η αποπομπή Φίλη ήρθε μετά την «πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του αρχιεπισκόπου». Χαρακτηρίζει δε την επίθεση Ιερώνυμου στον Νίκο Φίλη, μέσω της συνέντευξης στον ΣΚΑΙ, «αήθη, προσβλητική, σκοταδιστική και εκβιαστική».
«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία», αναφέρει.
Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος της «Αυγής» σημειώνει: «Ο Τσίπρας με ανοιχτά μέτωπα της διαπλοκής, του προσφυγικού, του χρέους, της αξιολόγησης, βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχάντ στο σύνολο της κυβέρνησης.
http://www.parapolitika.gr/article/388352/aygigalazio-anthos-tis-akrodexias-o-ieronymos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μονομερής διαγραφή του χρέους παραμένει μια ώριμη και αναγκαία διεκδίκηση

Του Θοδωρή Βουρεκά Στους καιρούς μας το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) δεν είναι προφανώς φαινόμενο μόνο ελληνικό ή φαινόμενο του αποδυν...