Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γεροβασίλη: Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή μη υποχωρώντας από βασικές αρχές

Την πεποίθηση ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγηση θα αποτελέσει το «μέσο» για να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους εξέφρασε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Όλγα Γεροβασίλη, που παράλληλα τόνισε ότι η δεύτερη αξιολόγηση έχει κλείσει στα περισσότερα θέματα. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί ένα τέταρτο μνημόνιο.

«Έχει φτάσει σε αρκετά προχωρημένο σημείο η διαπραγμάτευση, στα περισσότερα θέματα έχει κλείσει. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή μη υποχωρώντας από βασικές αρχές» είπε η κ. Γεροβασίλη, η οποία προχώρησε και σε διαβεβαιώσεις ότι οι αλλαγές που ακούγονται για τις εργασιακές σχέσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.


«Η δεύτερη αξιολόγηση είναι το μέσο για να φτάσουμε στο στόχο, δηλαδή να έχουμε συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο» τόνισε η υπουργός.Η υπουργός επέμεινε ότι κανείς δεν μίλησε για τέταρτο μνημόνιο βάλλοντας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Το τέταρτο μνημόνιο είναι ευχή της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επικίνδυνο παιχνίδι η αποσταθεροποίηση της χώρας που παίζουν ορισμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές.


Την ίδια ώρα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει την πρόταση για εκλογές ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων. «Με εκλογές σταματάει η δεύτερη αξιολόγηση, σταματάει η συζήτηση για το χρέος, σταματάει η πρόβλεψη για ποσοτική χαλάρωση και η χώρα επανέρχεται σε τρομακτικά αδιέξοδα» είπε η κ. Γεροβασίλη.


Στρέφοντας τα «πυρά» της εναντίον του ΔΝΤ, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότιόλοι γνωρίζουν τι εννοεί το Ταμείο όταν μιλάει για μεταρρυθμίσεις. «Ουδέποτε ήμασταν σύμφωνοι με το ΔΝΤ και έχει αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων».


«Έχουμε υπεραπόδοση εσόδων έχουμε υπερκαλύψει τους στόχους», σημείωσε ακόμη, ενώ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση στηρίζεται από το λαό… περπατάω στο δρόμο καθημερινά. Βλέπει ο λαός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει την καθημερινότητα και να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο» δήλωσε η υπουργός.


Για τα θέματα των αρμοδιοτήτων της η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το δημόσιο πρέπει να μεταρρυθμιστεί, και προς αυτή την κατεύθυνση αυτή το κράτος οργανώνεται με ψηφιακό οργανόγραμμα και με σύστημα μετακινήσεων με διαφάνεια.


Αναφερόμενη στις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κ. Γεροβασίλη απέδωσε τα σχόλια σε ρητορική για εσωτερική κατανάλωση. Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι θα πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα.

http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/gerobasili_tha_dosoume_ti_maxi_mexri_tin_teleutaia_stigmi_mi_ypoxorontas_apo_basikes_arxes-64703679/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!