Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κουτσούμπας: Οποια συμφωνία για το χρέος θα συνοδευτεί με νέα μέτρα

Τους πολίτες και τους εργαζόμενους να βάλουν τέρμα στο σύστημα που όπως υποστήριξε, «αναπόφευκτα γεννά την εκμετάλλευση, τις κρίσεις και τους πολέμους» και να κατευθύνουν όπως σημείωσε τις μαχόμενες δυνάμεις στην ανατροπή του καπιταλισμού και στην οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου σε κομματική ομιλία του στο Ρέθυμνο ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Παράλληλα επανέλαβε την άποψη του ότι η όποια συμφωνία για το χρέος θα συνοδευτεί από νέα μέτρα.
Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε χαρακτηριστικά :
«Όσο για το ζήτημα του χρέους, που αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, επιβεβαιώθηκε ότι η όποια διευθέτηση, που πιθανά να προκύψει ως
συμβιβασμός ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, θα συνοδευτεί με πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και πιθανά με ένα νέο 4ο μνημόνιο που θα φορτωθεί μαζί με τα προηγούμενα στις πλάτες του λαού. Φυσικά η όποια συμφωνία για το χρέος δεν θα αφορά την ανακούφιση του ελληνικού λαού, αλλά τη δυνατότητα επιδότησης των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδύσεων του κεφαλαίου»
Στην ομιλία του ο κ Κουτσούμπας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμπλήρωση 98 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ λέγοντας μεταξύ άλλων, «98 χρόνια αγώνες, θυσίες, στερήσεις, διώξεις που κατέθεσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στην υπόθεση του σοσιαλισμού για να οδηγηθεί σ' αυτήν τη ζωή, και όχι στη δευτέρα παρουσία, η εργατική τάξη στην εξουσία».
Έκανε ακόμα αναφορά σε σειρά δημοσιευμάτων του Ριζοσπάστη ενώ μίλησε για τους αγώνες και τις δεσμεύσεις του ΚΚΕ για την ανάπτυξη όπως είπε, της ταξικής πάλης.
«Όλη η πολύμορφη δραστηριότητα για τα 100 χρόνια του Κόμματος στοχεύει στην απόκτηση ιστορικής γνώσης και μνήμης, ιδιαίτερα από τους νέους και τις νέες, τέτοιας γνώσης που θα τροφοδοτήσει τη θέληση για δράση, για ταξική πάλη στις ημέρες μας» είπε χαρακτηριστικά .
Ακόμα υποστήριξε ότι η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα μπορεί να συμβάλει, « στο να απομακρυνθεί από την ιστορική αλήθεια, η τέφρα της ταξικής σκοπιμότητας του κεφαλαίου και της ψευτοαριστερής -με ηττοπάθεια- προσαρμογής σε αυτή».
Από το Ρέθυμνο ο κ Κουτσούμπας απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για τα άμεσα προβλήματα, τις άμεσες διεκδικήσεις, ότι τα παραπέμπει όλα σ' ένα μακρινό ή και ουτοπικό σοσιαλιστικό μέλλον, σε συνδυασμό με την προσπάθεια καπηλείας αγώνων ή της σχέσης του ΚΚΕ με ηρωικές στιγμές της ταξικής πάλης κάνοντας λόγο για συκοφαντία.
«Η ιστορία ενός κόμματος στη σχέση του με το εργατικό, το λαϊκό κίνημα δε διαμορφώνεται ευκαιριακά, συγκυριακά, προπαγανδιστικά, τυχοδιωκτικά» είπε, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις του ΚΚΕ με το λαό και τη νεολαία οικοδομήθηκαν μέσα από αγώνες .
Και από το Ρέθυμνο ο γραμματέας του ΚΚΕ έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας υποστηρίζοντας ότι υπέγραψε την πλήρη υποταγή της χώρας μας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Για μια ακόμα φορά ο γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε να φύγει η χώρα μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ καλώντας τους πολίτες σε διαρκή πάλη
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=114266794

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!