Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσακαλώτος: Όχι συμβιβασμοί στην πλάτη της Ελλάδας

Όχι σε συμβιβασμούς στην πλάτη της Ελλάδας ήταν το μήνυμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, από το βήμα του 27ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου.
Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας ότι αντί να τα βάζει με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, προτιμά να πιέζει την Ελλάδα για νέα μέτρα. Άφησε αιχμές και κατά των Ευρωπαίων, οι οποίοι όπως ανέφερε, ενώ έχουν κάνει πολλά πράγματα προς όφελος της Ελλάδας, δεν έχουν το δικαίωμα ναδιαπραγματεύονται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου και κεκτημένων για αλλαγές στα
εργασιακά.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί να πάρει άλλα μέτρα λόγω των διαφορών ΔΝΤ με κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα έχει εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο.
Ο κ. Τσακαλώτος πρότεινε ενδιάμεση λύση για τη διαφωνία που έχει προκύψει ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαίους εταίρους όσον αφορά τον ετήσιο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μετά το τέλος του Μνημονίου.
Είπε ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να συμβιβαστούν σε μείωση του στόχου στο 2,5%, με την ελληνική κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιήσει το δημοσιονομικό χώρο που θα της δώσει αυτή η μία μονάδα για να υποστηρίξει μικρομεσαίες επιχειρήσεις με φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις και συνεπώς να τονώσει την ανταγωνιστικότητα.
Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η Αθήνα
μπορεί να πετύχει το 3,5% το 2018 χωρίς να λάβει νέα παραμετρικά μέτρα, όμως υπενθύμισε ότι, ιστορικά, ελάχιστες χώρες έχουν πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα αυτού το επιπέδου σε βάθος πολλών ετών.
Στο μέτωπο του ασφαλιστικού, ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε για μία ακόμα φορά το επιχείρημα του Ταμείου και ορισμένων εταίρων ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλές, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα οι αποδοχές των ελλήνων συνταξιούχων είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις συντάξεις που δίνονται σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
«Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι προσφέρουμε πολύ γενναιόδωρες συντάξεις, το αντίθετο είναι αλήθεια, είμαστε ανάμεσα στις χώρες με τις χειρότερες επιδώσεις σε αυτόν τον τομέα», είπε.
Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε την πάγια θέση του τι χρειάζεται λύση το ταχύτερο δυνατό, λέγοντας ότι εάν η ευρωζώνη αναβάλει εκ νέου τις αποφάσεις για την Ελλάδα αυτό θα είναι κακό για ολόκληρο το μπλο
http://www.msn.com/el-gr/money/economy/%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82/ar-AAkRep3?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!