Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Calexit: Η Καλιφόρνια θέλει να φύγει από τις ΗΠΑ λόγω… Τραμπ

Θυμίζοντας τους Λονδρέζους που μετά το Brexit, ζητούσαν να ανεξαρτητοποιηθεί η πρωτεύουσα της Αγγλίας προκειμένου να παραμείνει στην ΕΕ - είχαν ψηφίσει κατά 60% Bremain - τώρα οι Καλιφορνέζοι, που ψήφισαν Χίλαρι ζητούν το ίδιο αλλά για άλλους λόγους!
Η καμπάνια Yes California Independence Campaign στοχεύει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2018 με αίτημα την απόσχιση της Καλιφόρνια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι μαζεύουν υπογραφές. Στο σχετικό τους μήνυμα λένε: 

«Η Καλιφόρνια είναι η έκτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, είναι πιο ισχυρή οικονομικά από τη Γαλλία και έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από την Πολωνία. Μπορεί να συγκριθεί και να ανταγωνιστεί ολόκληρες χώρες, όχι μόνο με τις άλλες 49 πολιτείες των ΗΠΑ». 


California is a nation, not a state. This is the campaign to secede and make California an independent country. http://YesCalifornia.org 
Μάλιστα ο επενδυτής Σέρβιν Πίσβαρ, έχει εκδηλώσει δημόσια την πρόθεσή του να στηρίξει οικονομικά στην καμπάνια ενώ παράλληλα ανακοίνωσε στον Μπάρακ Ομπάμα ότι δεν μπορεί να εργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί δεν θα έχει ήσυχη τη συνείδησή του.
1/ If Trump wins I am announcing and funding a legitimate campaign for California to become its own nation.
Και ο μεγαλοεπενδυτής Πάουλ Χόλαντ συνηγορεί: «Αν κάποιος μπορεί να φύγει, τότε αυτή είναι η Καλιφόρνια, είμαστε η 6η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, μπορούμε να είμαστε αυτάρκεις όσον αφορά τα τρόφιμα και την εργασία».
Επιπλέον η Καλιφόρνια είναι μια από τις πολιτείες με τους περισσότερους ξένους, κυρίως Λατινοαμερικάνους, οι οποίοι ζουν νόμιμα αλλά και παράνομα στη χώρα. Εντυπωσιακή είναι η δήλωση του αρχηγού της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Τσάρλι Μπεκ ότι δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει την πολιτική του Τραμπ αναφορικά με τις απελάσεις.
Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; 
Σημειώνεται ότι η καμπάνια Yes California Independence Campaign είχε προσπαθήσει και το 2015 να συγκεντρώσει τις υπογραφές για να προκαλέσει δημοψήφισμα για την αποχώρησή της από τις ΗΠΑ αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά την εκλογή του Τραμπ δηλώνει πάντως αποφασισμένη να ξαναπροσπαθήσει. 
Το αν η Καλιφόρνια θα μπορούσε πράγματι να πάρει αυτό το δρόμο είναι ένα περίπλοκο ερώτημα. Το αμερικανικό σύνταγμα προβλέπει πως μια νέα πολιτεία μπορεί να ενταχθεί στις ΗΠΑ αλλά δεν προβλέπει την έξοδο κάποιας πολιτείας. 

Και καμία πολιτεία δεν έχει αποσχιστεί από τις ΗΠΑ μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, αλλά για πρώτη φορά σήμερα 19 Νοεμβρίου διοργανώνεται πορεία υπέρ αυτού του σκοπού στο Σακραμέντο.
http://tvxs.gr/news/kosmos/calexit-i-kalifornia-thelei-na-fygei-apo-tis-ipa-logo-tramp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!