Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φ. Γεννηματά: "Ναι" σε μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης

Υπέρ μιας ισχυρής κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης τάσσεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αγορά", και διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζει σημαντική την επίσκεψη Ομπάμα ενώ αναφέρει πως είναι μια βαθιά συντηρητική επιλογή η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και την κριτική του κ. Βενιζέλου αναφέρει πως δεν δείχνει σε κανέναν την έξοδο.
"Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί. ‘Oσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο. Είμαστε οι
πρώτοι που από το βήμα της Βουλής είπαμε "δεν μπορείτε , παραιτηθείτε". Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής. Τις εκλογές δεν μπορούμε εμείς να τις επιβάλλουμε, όμως αργά η γρήγορα θα οδηγηθούμε σ’ αυτές. Πάντως έχει αποδειχθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα της χώρας" αναφέρει η κ. Γεννηματά.
"Υπάρχει η πολιτική μας απόφασή να είμαστε ο αυτόνομος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς που διεκδικεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της εθνικής γραμμής για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου" αναφέρει .επισημαίνοντας πως " η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια".
"Η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία με διακριτό ρόλο ενοχλεί. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Η θέση μας δεν αλλάζει, ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα περί σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στη χώρα μας ήταν σημαντική. ΄Εχει ιδιαίτερη αξία ότι επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για το χρέος και για το προσφυγικό. Ελπίζουμε ότι θα βρουν ευήκοα ώτα στις Ευρωπαϊκές ηγεσίες ώστε να συμβάλλουν στην προώθηση λύσεων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας", ανέφερε η κ Γεννηματά ενώ για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως "δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό σε όλο τον κόσμο. Είναι μια βαθιά συντηρητική επιλογή".
"Η στρατηγική και η πολιτική γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και ομόφωνων αποφάσεων. Στη βάση αυτών των αποφάσεων προχωρούμε συντεταγμένα βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ", απάντησε η κ.Γεννηματά όταν ρωτήθηκε για την κριτική που ασκεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογραμμίζοντας πως "αγωνίζομαι πάντα, με συνέπεια για την ενότητα της παράταξης. Δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο. Οι προσπάθειες μου είναι στραμμένες στις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να χτίσουμε ώστε να επιλέξουν στελέχη και ψηφοφόροι την πόρτα της εισόδου".
http://www.capital.gr/story/3170961

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!