Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φώφη Γεννηματά: Από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, βγαίνουμε ξανά μπροστά

«Τα μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν. Οι πολίτες συνθλίβονται. Απογοητευμένοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι. Με βαθύ αίσθημα απώλειας της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειάς τους» τόνισε σε ομιλία της, σήμερα το βράδυ, από την Καρδίτσα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, βγαίνουμε ξανά μπροστά. Μέσα από αυτή την πορεία, ξανασυναντιόμαστε», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας τα εξής: «Είναι αλήθεια, στη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, απομακρυνθήκαμε από τους ανθρώπους που στηρίξαμε και μας στήριξαν. Δεν καταφέραμε να τους
πείσουμε για τις προθέσεις μας και τις επιλογές μας. Μπροστά στα αδυσώπητα διλήμματα για τη χώρα, υποχώρησε η ίδια η κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας».


Στη συνέχεια, μίλησε για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ωφελούν την ανάπτυξη και τελικά τον πολίτη, επισημαίνοντας τα παρακάτω:


«Καμιά μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν μπορεί να φέρει χειροπιαστά και διατηρήσιμα αποτελέσματα αν δεν έχει τη συμφωνία της κοινωνίας.Κι αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα που κανείς δεν μπορεί πλέον να αγνοεί. Και σίγουρα όχι πια το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το μέλλον που αξίζει στην πατρίδα μας και στη νέα γενιά δεν θα πέσει από τον ουρανό. Θα το δημιουργήσουμε εμείς. Μαζί. Μαζί μπορούμε γιατί γινόμαστε ξανά δυνατοί. Είμαστε σήμερα εδώ, στην Καρδίτσα, στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου».


Ακόμη, ανέφερε πως η πατρίδα μας σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, υποστηρίζοντας παράλληλα, πως «τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα». Ειδική αναφορά έκανε για τη διαπραγμάτευση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση αυτή έχει μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδα, σημειώνοντας:


«Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος. Ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί η Κυβέρνηση αυτή έχει μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδα. Με αυτό τον τρόπο πάει στην διαπραγμάτευση, με την πλάτη στον τοίχο και τελικά για να «διασωθεί» τα δίνει όλα. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν γίνει οι πιο πρόθυμοι, στους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και τις απαιτήσεις τους. Ασφαλώς έχει ιδιαίτερη σημασία το θέμα του χρέους, όπως και οι ουσιαστικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ρυθμίσεις όμως πραγματικές, με σχέδιο και όχι άλλα επικοινωνιακά κόλπα. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν δείχνει να βάζει μυαλό.


Επιχειρεί με ψέματα, για άλλη μια φορά, να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς περιεχόμενο».


Και κατέληξε:


«Όσοι μιλούν για μέτωπα, σύμπλευση ή συναγερμούς με την ΝΔ είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ΣΥΡΙΖΑ. Του δίνουν το φιλί της ζωής, του εκχωρούν την παράταξη. Αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα εκχωρήσουμε την παράταξη στον κ. Τσίπρα. Θα μας βρουν μπροστά τους. Κάθε μέρα και περισσότερους, κάθε μέρα πιο δυνατούς. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε».

http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/fofi_gennimata_apo_ti_mia_akri_tis_elladas_os_tin_alli_bgainoume_ksana_mprosta-64707277/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!