Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στα τάρταρα ο δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Με μαύρα χρώματα προβάλλεται η εικόνα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου, σύμφωνα με το ετήσιο διάγραμμα για την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην ΕΕ που καταρτίζει το Ίδρυμα German Bertelsmann Foundation. Το διάγραμμα δείχνει ότι η χώρα μας είναι η λιγότερο δίκαιη κοινωνία στην ΕΕ των 28, ενώ αντίθετα η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.
Στη χώρα της Σκανδιναβίας, το 16% του πληθυσμού αντιμετώπισε τον κίνδυνο φτώχειας το 2016, την ώρα που στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 36%. Την ξεπερνά μόνο η Ρουμανία με 37% και η Βουλγαρία με 41%.
Ο δείκτης εξετάζει έξι τομείς κοινωνικής δικαιοσύνης: 1) την πρόληψη φτώχειας, 2) τα ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, 3) την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, 4) την κοινωνική συνοχή και την απουσία
διακρίσεων, 5) την υγεία και 6) τη δικαιοσύνη.
Αυτοί οι έξι τομείς έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα στην ΕΕ την τελευταία 7ετία, φθάνοντας στο κατώτατο σημείο τη διετία 2012-2014.
Από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες στον τομέα της κοινωνικής συνοχής είναι η καλή εικόνα της αγοράς εργασίας και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ποσοστό ανεργίας 25,1%, έναντι 4,7% στη Γερμανία. Παράλληλα, στη Σουηδία το 75% των πολιτών που είναι σε δυναμικές ηλικίες, απασχολούνται έναντι μόλις 51% στην Ελλάδα.
Στην ΕΕ οι ευκαιρίες για τους νέους (ηλικίας 20-24) είναι χειρότερες σε σχέση με τη διετία 2007-2008, και οι διαφορές είναι τεράστιες ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο. Στην Ολλανδία η ανεργία τω ν νέων φτάνει το 7,5% έναντι 50% στην Ελλάδα.
Μόνο 5 κράτη φαίνεται ότι βελτίωσαν τις συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης από πριν το 2008: η Τσεχία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Βρετανία και η Πολωνία, κυρίως χάρη στη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 7 χρόνια της κρίσης, από την Ελλάδα έφυγαν 500.000 άνθρωποι προς αναζήτηση εργασίας και μιας καλύτερης ζωής σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Πρόκειται κυρίως για το πλέον δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, ήτοι άτομα νέας ηλικίας, επιστήμονες.
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/308655-sta-tartara-o-deiktis-koinonikis-dikaiosinis-stin-ellada

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!