Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή κατά πλειοψηφία επί της αρχής το νομοσχέδιο για την κινητικότητα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολό του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αφορά την κινητικότητα στο Δημόσιο.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δήλωσε παρών. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος αύριο το απόγευμα, ενώ θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών, το νέο κλαδολόγιο και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, θα συμβάλει ώστε το 2018 να έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις για ένα λειτουργικό Δημόσιο.
Διαφωνίες εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση, καθώς και επιμέρους παρατηρήσεις και προτάσεις, τις οποίες η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει προσεκτικά μέσω των πρακτικών, και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρήσει σε διορθώσεις. Όπως τονίστηκε, παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις για πάταξη των πελατειακών σχέσεων, τα τέσσερα από τα επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας (ΚΕΚ) είναι άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενα από τον εκάστοτε υπουργό, ενώ απουσιάζουν τα αντικειμενικά κριτήρια για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων για μεταθέσεις.
Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ζήτησε στο β’ κεφάλαιο που προβλέπει περιορισμούς στην μεταπήδηση από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και αντίστροφα, να τεθεί κώλυμα και για εκλεγμένα μέλη κομμάτων.
Περισσότερα κίνητρα για μετάθεση στην παραμεθόριο και στα νησιά ζήτησε ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Να μη δίνεται η δυνατότητα στην ΚΕΚ να ανακατανέμει το προσωπικό σε υπηρεσίες του Δημοσίου μετά από αναδιάρθρωση υπηρεσιών, συγχώνευση φορέων, ή μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους, ζήτησαν οι ειδικοί αγορητές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, και του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελής.
Ως «ρουσφετολογικό μηχανισμό σε εκσυγχρονισμένη μορφή» χαρακτήρισε το νέο σύστημα κινητικότητας ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ο οποίος προέβλεψε ότι θα παραπεμφθεί στις καλένδες, καθώς δεν τίθεται χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.
Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, εκτίμησε ότι η νέα κινητικότητα θα συμβάλει στην ανακατανομή προσωπικού προς όφελος του Δημοσίου και του πολίτη, και ανέφερε ως παράδειγμα το ΤΣΑΥ, του οποίου ο διοικητής ζητεί - όπως ανέφερε - 20 υπαλλήλους ώστε να εκδίδονται οι συντάξεις μετά από τρεις μήνες αντί για τρία χρόνια.
Την άποψή τους για το νομοσχέδιο για την κινητικότητα εξέφρασαν και οι φορείς.
http://www.eklogika.gr/news/PShfisthke-kata-pleiopshfia-epi-ths-arxhs-to-nomosxedio-gia-thn-kinhtikothta-23-11-2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!