Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Τσεκούρι» σε φοροαπαλλαγές και επιδόματα φέρνει το νέο Μνημόνιο

Συγκεκριμένα νέα σκληρά μέτρα που θα διασφαλίζουν ότι θα επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 αλλά και ότι θα συνεχισθεί η δημοσιονομική πειθαρχία έως το 2020, περιλαμβάνει το προσχέδιο του νέου κοινοτικού μνημονίου SMoU, που δόθηκε στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους, λίγο πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση να δεσμευτεί για συγκεκριμένες κατηγορίες μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ή μέσα στα προσεχή χρόνια.

Σημειώνεται ότι ορισμένα από τα εν λέγω μέτρα, όπως επανεξέταση των φοροαπαλλαγών ή των κοινωνικών επιδομάτων, αποτελούν ήδη μνημονιακές δεσμεύσεις που πρέπει να εφαρμοστούν ούτως ή άλλως από την κυβέρνηση. 'Αγκάθι' φέρονται να αποτελούν οι 'τρύπες' που προβλέπονται για το 2018 και σχετίζονται με την μείωση δαπανών συγκεκριμένων υπουργείων, όπως για παράδειγμα στον τομέα της άμυνας.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα μέτρα του επονομαζόμενου SMoU περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
- Την επανεξέταση από μηδενική βάση των 3,56 δισ. ευρώ φοροαπαλλαγών/εξαιρέσεων.
- Δραστικές περικοπές σε κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα περιλαμβανομένου του επιδόματος θέρμανσης.
- Ορίζεται επίσης πρόβλεψη και για τη μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου αλλά και για μείωση προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων μετά την ενοποίησή τους, αλλά και αυστηρότερους όρους για τον επανυπολογισμό των συντάξεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω μέτρα δεν είναι παρά το... 'κερασάκι στην τούρτα', καθώς επιπρόσθετα υπάρχουν και τα μέτρα που αξιώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Μέτρα τα οποία, σύμφωνα με θέσεις που έχουν γίνει ήδη γνωστές, περιλαμβάνουν μείωση συντάξεων αλλά και αφορολογήτου και τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις επόμενες εβδομάδες με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Σημειώνευαι επίσης ότι παρά το γεγονός ότι πλέον φαντάζει δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, κοινοτικές πηγές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέονπολύ κοντά σε συμφωνία επί της αρχής.
http://www.imerisia.gr/default.asp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!