Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Στρατούλης για ανασχηματισμό: Η νέα κυβέρνηση είναι πιο μνημονιακή

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, το μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, Δημήτρης Στρατούλης υποστήριξε ότι κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι σε πιο μνημονιακή και σε πιο δεξιά κατεύθυνση.
«Άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς, αφού μνημόνιο εφάρμοζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μνημόνιο θα εφαρμόζει και η ανασχηματισμένη κυβέρνησή τους και συνεπώς δεν αλλάζει η εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν πρόκειται όμως μόνο γι’ αυτό, δηλαδή για μια απλή ανακύκλωση προσώπων στα πλαίσια της ίδιας μνημονιακής πολιτικής, αλλά επιπλέον έχουμε και μετατόπιση της κυβέρνησης σε πιο μνημονιακή, σε πιο αντικοινωνική, σε πιο
δεξιά κατεύθυνση», υποστήριξε ο κ. Στρατούλης.
Εξηγώντας τη θέση του, υπογράμμισε: «Αυτό σηματοδοτείται από την τοποθέτηση σε θέσεις κλειδιά, ως υπουργών, είτε “φίλων των Αμερικανών”, είτε πολιτικών προθύμων για την πιο γρήγορη προώθηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, που είναι στον πυρήνα της «διαπραγμάτευσης» κυβέρνησης-δανειστών, στα πλαίσια της Β΄ αξιολόγησης».
«Το ίδιο, επίσης, σηματοδοτείται και από τις εντολές του πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο προς τους υπουργούς του, να «ξενυχτήσουν», για να ολοκληρώσουν την Β΄ αξιολόγηση, με ό,τι αυτή σημαίνει για ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού μας και για ακόμα μια ταπεινωτική υποτέλεια της χώρας μας στους δανειστές της», κατέληξε ο κ. Στρατούλης.
http://www.topontiki.gr/article/193263/stratoylis-gia-anashimatismo-i-nea-kyvernisi-einai-pio-mnimoniaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που πηγαίνουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές

Χρήστος Κάτσικας 40.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000...