Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντάισελμπλουμ: Να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε οΓερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου Πιερ Μοσκοβισί μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
«Είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, παραπέμποντας στο Eurogroup του Δεκεμβρίου για περαιτέρω συζητήσεις όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα.  Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τόνισε ότι οι θεσμοί
επιστρέφουν στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα προκειμένου να συνεχίσουν την αξιολόγηση, αλλά και να την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν.
Ο γάλλος επίτροπος τόνισε πως «είναι επιθυμητό και εφικτό να έχουμε μια συνολική συμφωνία το Δεκέμβριο, ώστε να επιστρέψουμε από το 2017 στην σταθερότητα και στην εμπιστοσύνη».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι έχουν συνολικά χορηγηθεί 173 δισεκ. ευρώ από ESM και EFSF στην Ελλάδα. «Είμαστε μακράν ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας». Ο επικεφαλής του ESM ανέφερε ότι θα καταθέσει προτάσεις το Δεκέμβριο για την ελάφρυνση του χρέους.
http://www.skai.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!