Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Πάγωμα των διαπραγματεύσεων και της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία

Το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων καθώς και της προενταξιακής οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει η Τουρκία ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, 2.386 δικαστές και εισαγγελείς, 150 δημοσιογράφοι, πάνω από 31.000 πολίτες και 10 Τούρκοι Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ντεμιρτάς βρίσκονται φυλακισμένοι, ενώ 129.000 δημόσιοι υπάλληλοι είτε έχουν
απολυθεί, είτε βρίσκονται σε αργία.
«Ο κ. Ερντογάν, βάζοντας πάνω από όλα το πλάνο της προσωπικής του ηγεμονίας εκβιάζει την Ευρώπη με την συμφωνία για τους Πρόσφυγες και να ανακινεί θέματα αλλαγής συνόρων μέσω της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Στο αυτό το πλαίσιο τόνισε, πως η απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να είναι σαφής: «Όσο συνεχίζει στον ίδιο δρόμο δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις οδηγούνται στην κατάψυξη, μαζί με την προενταξιακή οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Ανδρουλάκη:
2.386 δικαστές και εισαγγελείς, 150 δημοσιογράφοι, πάνω από 31.000 πολίτες, 10 μέλη του Τουρκικού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ντεμιρτάς, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Τουρκικές φυλακές. Συγχρόνως 129.000 δημόσιοι υπάλληλοι είτε έχουν απολυθεί, είτε βρίσκονται σε αργία.
Τα στοιχεία αυτά είναι φαραωνικών διαστάσεων. Ο κ. Ερντογάν αντιμετωπίζει την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας με ένα άλλο πραξικόπημα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.
Εκβιάζει με την συμφωνία για τους πρόσφυγες, χωρίς να αναλογίζεται το δράμα τους. Ανακινεί θέματα συνόρων που έχουν κλείσει για 100 χρόνια με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Τα παραπάνω δείχνουν έναν ηγέτη που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού του αλλά το πλάνο της προσωπικής του ηγεμονίας. Από εμάς ευελπιστεί στην ένοχη σιωπή μας. Η απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να είναι σαφής: Όσο συνεχίζει στον ίδιο δρόμο δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις οδηγούνται στην κατάψυξη, μαζί με την προενταξιακή οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: https://youtu.be/gi0Y9Su9Lcs

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία και Ε.Ε.

Στόχος της Ελλάδας είναι η ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές της. Ωστόσο αυτό προϋποθέτει εκείνοι να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Το μή...