Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θέλει νέο φορέα στην Κεντροαριστερά o Κώστας Σημίτης

Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά, στο νέο του βιβλίο, που δεν είναι παρά μία συζήτηση με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο Κώστας Σημίτης προτείνει νέο φορέα στον χώρο. «Η Κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται ένα νέο ‘όχημα’», λέει, εξηγώντας ότι «η πολιτικής της επιτυχία απαιτεί νέα πρόσωπα, τρόπους λειτουργίας που δεν θα θυμίζουν παλαιά σχήματα, πολιτικές τοποθετήσεις που δεν θα περιορίζονται σε επιφανειακά σχόλια για τα γεγονότα της στιγμής και σε σιωπή για το πρακτέο κόμμα, αναλύσεις που πείθουν, στόχους και σχέδια που δεν περιορίζονται στα γνωστά συνθήματα. Θα πρέπει να εκφράσει, για να χρησιμοποιήσω έναν
παλιό όρο, την ‘αλλαγή’», λέει, χρησιμοποιώντας το σύνθημα που έφερε το πάλαι ποτέ το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τον Ανδρέα Παπανδρέου στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Μιλώντας μάλιστα, για το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, προβλέπει ότι δεν θα πετύχει ουσιαστική άνοδο στις εκλογές. «Ανήκει σε ένα παρελθόν το οποίο δεν ελκύει πια τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων», λέει.
Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας στην χώρα σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός αποκλείει ένα τέταρτο μνημόνιο, κόντρα στα περί άλλων γραφόμενα τον τελευταίο καιρό. «Ένα τέταρτο μνημόνιο δεν είναι πιθανό», λέει, σημειώνοντας πως δεν το επιθυμούν οι Γερμανοί, αλλά και εκτιμώντας πως οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε συνέχιση της ελληνικής οικονομίας μέσω μνημονίων. «Θεωρούν ότι έχουν ήδη κάνει μία μεγάλη προσπάθεια», λέει, «και ότι η Ελλάδα πρέπει πια να αναλάβει τις ευθύνες της, να δανειστεί από τις αγορές όπως όλες οι χώρες». Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, δε, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει ούτε σήμερα το Grexit, ακόμα ακόμα και το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας. Κατόπιν τούτων, κάθε άλλο παρά αισιόδοξος είναι για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας όχι απλά ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το 2017, αλλά και ότι θα ζούμε μία από τα ίδια, αν όχι και χειρότερα…
http://www.matrix24.gr/2016/11/theli-neo-forea-stin-kentroaristera-o-kostas-simitis/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!