Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ «ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ «ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

Τους έκοψαν το ρεύμα και τους «έπνιξαν» στις ακαθαρσίες ενώ αγωνίζονται για τοποθέτηση μετρητών για νόμιμο ρεύμα. Στις 24/11/2016 η ΔΕΗ Μεσολογγίου διέκοψε την κεντρική γραμμή της αντλίας αποβλήτων στον οικισμό Ρομα Ανατολικής Κλείσοβας. Η αιτιολόγηση της πράξης αυτής ήταν η ζημιά που είχε υποστεί ο μετρητής λόγω παράνομης ρευματοληψιας λυόμενων κατοικιών Ρομα, από τη γραμμή αυτή. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής ήταν λύματα βόθρων από τις 30 και πλέον κατοικίες του οικισμού, να πνίξουν στην κυριολεξία ολόκληρη την περιοχή. Η δυσοσμία να είναι αφόρητη και η ανέκαθεν δύσκολη διαβίωση των κάτοικων της περιοχής, να καθίσταται βασανιστήριο. Ο κίνδυνος για την ήδη επιβαρυμένη υγειά λόγω λοιπών συνθήκων (υγρασία ελλιπής θέρμανση και
ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φτωχή διατροφή) των μικρών παιδιών να πολλαπλασιάζεται. Οι ηπατίτιδες να καραδοκούν ανάμεσα στις ακαθαρσίες. Ο Σύλλογος εδώ και δυο μήνες έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να δοθεί νόμιμο ρεύμα στον οικισμό με την συνεργασία του Δήμου και της ΔΕΗ. Αναγνωρίζοντας φυσικά και την παρανομία αλλά και την επικινδυνότητα της παράνομης ρευματοληψιας, έστω και αν η ανάγκη επιβίωσης οδήγησε τους ανθρώπους σε αυτήν. Επιθυμώντας οπωσδήποτε να δώσει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή που διαιωνίζονταν χωρίς η πολιτεία να δίνει λύση για πολλά χρόνια. Δυστυχώς έρχονται Χριστούγεννα 2016 και οι υποσχέσεις ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί αν και κάθε απαραίτητη ενέργεια από την πλευρά των Ρομα έχει γίνει. Θεωρούμε ανήθικο την ίδια στιγμή που το αίτημα του Συλλόγου δεν προωθείται ανάλογα με την πρόνοια που οφείλει η πολιτεία σε μια τόσο ευπαθή ομάδα πληθυσμού, να κατηγορείται και να στιγματίζεται μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας, ως παράνομη, απλά επειδή προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε τόσο απάνθρωπες συνθήκες. «Μας θυμούνται μόνο στις εκλογές αλλά είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ψήφοι» Λένε οι Ρομα της περιοχής! «Μας γέμισαν λόγια μεγάλα για κοινωνική ένταξη των Ρομα και όχι μόνο βοήθεια δεν μας παρέχουν, αλλά εμποδίζουν και τον προσωπικό μας αγώνα για ολοκληρωμένη και συνεχή εκπαίδευση των μικρών παιδιών του οικισμού, αναγκάζοντας τα όχι μόνο να ζουν στα σκοτάδια και στο κρύο, αλλά ανάμεσα στις ακαθαρσίες και στις αρρώστιες» «Γιατί μας έκοψαν το ρεύμα μόλις προσπαθήσαμε να γίνουμε νόμιμοι?» ΕΙΜΣΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ! Τα πολιτικά παιχνίδια δεν μας αφορούν! Δεν θα επιτρέψουμε στο εξής την εκμετάλλευση μας για κανένα σκοπό. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη ζωή και αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και κάθε συμπολίτη που μας συμπαραστάθηκε, που αναγνώρισαν το επείγον της κατάστασης και τους κινδύνους για την υγεία κυρίως των μικρών παιδιών και έτσι ΣΗΜΕΡΑ 25/11/2016 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ! -

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ «ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ «ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!